Chtěl bych nakouknout do nejvyšší soutěže, říká Patrik Flašar, který odchází do Osvietimi

Petr Sobol, 20.12.2010 Orlová - Patřil mezi nejlepší hráče orlovského celku. Letní posila zadních řad Patrik Flašar zápas od zápasu podával lepší výkony a vypracoval se v nejproduktivnějšího obránce Olejářů. Tam však jeho orlovská mise končí. Třiadvacetiletý bek dostal nabídku na hostování do konce sezony od jednoho z favoritů nejvyšší polské soutěže Unia Osvietim. Z Orlové se Flašarovi sice neodcházelo lehce, ale ví, že tento krok by mohl pomoci jeho kariéře. Svými výkony by si rád řekl o šanci zahrát si v nejvyšší české soutěži. A zároveň věří, že i Orlová by se mohla podívat o stupínek výše...

Váš přestup byl pro mnohé překvapivý a hodně rychlý. Jak se zrodil?

Bylo to hodně rychlé. V Osvietimi skončil z rodinných důvodů slovenský obránce, tak mě kontaktovali, jestli bych neměl zájem tam jít.

Kdy jste se o nabídce dozvěděl? Uvažoval jste o ní dlouho?

O nabídce jsem se dozvěděl minulou neděli. Dva dny jsem přemýšlel, jestli nabídku přijmout nebo ne a nakonec jsem se rozhodl odejít.

V Osvietimi působil i váš otec. Mělo to nějaký vliv na vašem přestupu?

Tři roky zpět jsem zde působil i já, takže i to mělo vliv. Nejdu do tak úplně nového prostředí. I když od té doby se tam toho hodně změnilo, hlavně co se týče finančního zajištění klubu…

Jak se vám z Orlové odcházelo? Byl jste zde spokojený?

Z Orlové se mi odchází těžce, protože vím, že klub má ambice na postup a já chtěl být u toho. Navíc v týmu byla skvělá parta a vše klapalo tak, jak mělo a má.

V posledních zápasech se vám hodně dařilo. Není odchod o to těžší?

Jsem rád, že můžu odejít s čistým svědomím. Že jsem klubu aspoň trošku pomohl, tak jako klub pomohl i mě. Zároveň bych chtěl poděkovat panu Sznapkovi a Vítečkovi, že mě pustili bez jakýchkoliv problémů. A doufám, že na své výsledky z posledních utkání navážu i v Polsku.

Myslíte, že z polské soutěže je cesta například do vyšší české ligy snadnější? A jaké vůbec máte ambice?

Ano, i to byl jeden z těch důvodů, proč jsem zvolil odchod. Spousta lidí však neví, jak šla úroveň druhé ligy nahoru a dívá se na ní tak trochu s opovržením. Na severu Moravy už je jen jediný klub, který hraje první ligu, takže spousta kluků hraje radši nižší soutěž. Můžou brát stejné peníze a být doma. Co se týče ambicí, tak nebudu říkat, že bych nechtěl nakouknout do naší nejvyšší soutěže, letos jsem se o tu šanci rval, tak uvidíme, jestli ji dostanu ještě příští rok.

A co čekáte od polského angažmá?

Jdu do týmu, který chce hrát o medaile. Doufám, že se nám to podaří, stejně tak, jako orlovskému týmu postoupit nahoru.

V Orlové jste něco odehrál, poznal jste sílu týmu. Kam si myslíte, že má v letošní sezoně sílu dojít?

Síla orlovského celku je určitě veliká. Nebojím se říct, že pokud tomu budou okolnosti přát, je v silách týmu postup do první ligy.

Patriku Flašarovi děkujeme za úspěšné angažmá a přejeme mnoho úspěchů v novém působišti!