Frýdek - Místek. Pozor na další překvapení!

Tomáš Salamon, 21.12.2010 Soupeř ze spodu tabulky? Možná, ale v posledních kolech jeden z nejvíce bodujících celků! Už ve středu se na orlovský zimní stadion vrátí Petr Rozum, Daniel Kraft a spousta dalších, kteří v nedávné minulosti oblékali orlovský dres.

Tento článek patří k zápasu ORL - FRM 7:2

Orlová v posledních kolech naráží na soupeře ze spodku tabulky. Série soupeřů, kteří usilují hlavně o to, aby se vyhnuli baráži, začala s Břeclaví. Tehdy Orli na svém ledě předvedli utrápený výkon, ale nakonec zvítězili. Horší to bylo v Brně, kde náš tým narazil a proti očekávání nepřivezl ani bod. Následoval zdecimovaný Uničov a přesto, že po nevydařeném utkání na jihu Moravy, skeptikové nešetřili černými scénáři, fiasko se nekonalo. Prostor pro nepříjemné překvapení se však rodí nyní. Břeclav, Technika Brno, Frýdek – Místek. Všechny tři celky mají v tabulce shodně 26 bodů. Ovšem s tím rozdílem, že náš následující soupeř jich jedenáct urval v posledních čtyřech kolech! (Z dvanácti možných!). Orli jich mají na svém kontě ve stejných čtyřech kolech pouhých šest!

Kde hledat příčinu toho, že tým, který se plácá na konci tabulky, najednou ve čtyřech zápasech v řadě porazí Valašské Meziříčí, Uherské Hradiště, silný Přerov vypráší 7:2 a Hodonín na jeho ledě přehraje 5:3? Odpověď je jednoduchá. Vedení slezského celku získalo několik hráčů, kteří okamžitě tým pozvedli. Do branky našeho zítřejšího soupeře se postavila známá druholigová tvář Michal Láníček a zatím si s úspěšností přes 94% vede znamenitě. Dále frýdečtí získali juniory z Vítkovic. Z nich například Petr Kolouch loni působil u nás. Zatím poslední posilou se stal Daniel Kraft, který se v Orlové stále potácel na hranici mezi základní sestavou a lavičkou, a tak byl uvolněn na hostování do konce sezony. Ve Frýdku zatím odehrál dva zápasy a má 3 kanadské body za gól a dvě asistence.

Největším kanonýrem soupeře je bez pochyby Jan Kolařík. V pětadvaceti zápasech má na svém kontě obdivuhodných 41 bodů za 29 gólů a 12 asistencí. Hned za ním je Petr Rozum s dvaceti body (3+17). Když už jsme u exorlovských hráčů, nostalgie na orlovské publikum dýchne při pohledu na osobitý bruslařský styl a bojovnost Jana Kotáska. Obranné řady se opírají o Martina Mintěla, Milana Gajdu, Michala Krutila a Aleše Matzke. Zapomínat nesmíme ani na nejproduktivnějšího beka Slezanů, Jana Kudláčka(4+8).

O tom, že současná forma Frýdku rozhodně nevěstí nic dobrého a není zde sebemenší prostor pro jakékoliv podcenění, není pochyb. Proto je pozitivní zprávou, že orlovská hráčská základna nehlásí žádná zranění a připraveni by měli být všichni hráči, kteří nastoupili proti Uničovu. Otázkou zůstává, jak bude vypadat složení jednotlivých formací. Přijďte se přesvědčit sami, jestli trenér Flašar formace ve formě, ve které vznikly na Uničov nebo připraví další změny. Se zájmem budeme také sledovat, jestli se na zápise před utkáním objeví jeden z ostřílených brankářů nebo dostane opět šanci mladý Stanislav Žídek. Je jasné, že každé vteřiny, ke které Orlová přistoupí laxně, může litovat a hráči budou dřít na plno celý zápas. Přijďte se podívat, jak se s nevyzpytatelným soupeřem popasují.

Sestavy z minulého kola:
HC Plus Oil Orlová: Žídek - Tomis, Grygar, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Holuša, Galgonek, Moravec, Valchař, Štefanka, Ivan, Javín, Luka, Vnenk, Hegegy, Galvas, Goláb, Mičulka

HC Frýdek – Místek: Láníček(Golasowski) - Rozum, Mintěl, Langer, Kocurek, Dubčák, Bartek, Matzke, Kotásek, Krutil, Gajda, Sluštík O., Sluštík J., Kolařík, Kopáč, Kraft

Poslední vzájemný zápas:
12. kolo, sobota 23. 10. 2010, HC Frýdek Místek - HC Plus Oil Orlová 1:4 (1:3, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Rozum (Kolařík) - 7. Ivan (Flašar, Mikšan), 15. Mikšan (Ivan), 17. Kraft (Mikšan), 43. Samiec (Moravec, Grygar). Rozhodčí: Kusý - Řezáč, Tuizal. Vyloučení: 5:5, navíc Gajda (FM) 10 min za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 408. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

HC Frýdek Místek: Vašíček - Polonyi, Krutil, Hartmann, Gajda, Kudláček, Matzke, Langer, Rozum, Kolařík, O.Sluštík, Kopáč, Matysz, J.Sluštík, Alina, Kotásek, Štochl, Bartoš
HC Plus Oil Orlová: Gleich (od 3. min Šafránek) - Samiec, Grygar, Golab, Mikšan, Novák, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Moravec, Galgonek, Kraft, Vnenk, Flašar, Štefanka, Ivan, Javín, Sznapka