Užívám si každý zápas, říká David Moravec

Petr Sobol, 23.12.2010 Orlová - Jeho formace byla v duelu s Frýdkem – Místkem hnacím motorem, který dovedl Olejáře k vítězství. Olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa David Moravec sám dvě branky dal, na další přihrál a fanouškům předvedl naplno, co na ledě dokáže. Jak sám přiznal, jeho forma jde nahoru, takže se v novém roce máme na co těšit. A v čem tkví recept tohoto hokejisty, který je asi největší hvězdou druholigových ledů? Stačí si jen udržovat optimismu, hokejem se bavit a hlavně si ho pořádně užívat.

Tento článek patří k zápasu ORL - FRM 7:2

Je za vámi poslední zápas roku, vítězný. Panuje tedy v kabině spokojenost?

Určitě, jsme spokojeni…

Vítězství to ale nebylo jednoduché. Kde se zápas rozhodoval?

Začali jsme docela opatrně, Frýdek nás překvapil svou agresivní hrou, tahem na bránu, přímočarostí. Zlomilo se to pak, když jsme stáhli hru na tři pětky.

Vaše lajna s Mikšanem a Lukou předváděla krásný hokej. Vyhovuje vám tato formace?

Změnilo se celkově složení pětek. Předtím nám to tolik nešlo, takže to určitě bylo pozitivní oživení. Co je ale nejdůležitější, že to přineslo tři body pro tým.

Vás byl plný led. Užíval jste si hodně tento zápas?

Já se snažím užívat každý zápas. Samozřejmě, že když se prohraje, tak je to horší. Já si ale každý zápas užívám. Nevím, kolik jich ještě bude, takže se tím snažím bavit.

Dal jste dva góly, na další přihrál. Myslíte, že to byl váš nejlepší zápas v orlovském dresu?

Minule jsem zase na tři góly přihrál, jeden dal. Pro mě jsou důležité hlavně tři body. Pro mě, jako pro hráče, který už nemá ambice na to, aby šel do první ligy nebo do extraligy, tak kanadské body zase nemají takovou hodnotu. Pro mě je důležité, že se vyhrálo, výkonnostně jdeme nahoru a snažíme se připravit na play off. To bude důležité.

Proti Frýdku – Místku jste debutoval v orlovském dresu. Co se od tohoto zápasu změnilo?

Frýdek dnes hrál velice dobře. Když jsme proti ním hráli první zápas, bylo trochu bázliví, spíše čekali, co s nimi uděláme. Dneska nehráli vůbec špatně. My jsme ale naštěstí od druhé třetiny hráli dobrý hokej a to nám pomohlo.

V Orlové už nějakou dobu působíte, poznal jste sílu mužstva. Kam to až může dotáhnout?

Chceme hrát co nejvýš a dojít co nejdál. To ale nezáleží na dnešním zápase. Čekají nás jiní soupeři, jiné možnosti, jiné složení hráčů. Mohou přijít zranění. Zatím je to těžko odhadnout, bude to těžké. Ale myslím si, že se můžeme poprat o to, abychom skupinu vyhráli, bude však záležet na spustě věcí.

Rok jste ukončili na třetí pozici. Nemohli jste přeci jen být ještě výše?

Spoustu zápasů jsme prohráli zbytečně, svou vlastní hloupostí a chybami. Ale to je hokej, nejdůležitější je se připravit na play off. Toto je pořád jakási příprava na něj. Musíme se zodpovědně připravit a už nyní zkoušet věci, jaké by se měly hrát a ne hrát nějaký hurá hokej.

Za námi je rok 2010. Jak jste s ním spokojený?

Zdraví slouží, to je pro mě důležité. Rodina je spokojená. A co se týče hokeje, zkraje to nebylo úplně ideální. Ke konci roku se to začíná obracet k lepšímu. Důležité je pořád udržovat životní optimismus a dále bojovat.

A co čekáte od roku 2011?

Očekávám, že mě moc nebude bolet hlava a potom se uvidí. (směje se)