Petr Rozum: Jsem rád, že jsem ve Frýdku!

Tomáš Salamon, 27.12.2010 Původně jsme zamýšleli vám zkrátit vánoční pauzu čtením dvojrozhovoru s exorlovskými Petrem Rozumem a Danielem Kraftem, kteří hostují ve Frýdku – Místku. Interview s Danielem se nám bohužel nepovedlo zajistit, a tak přinášíme pouze zpověď Petra Rozuma, kterého jsme si odchytili po předvánočním zápase.

Nejprve se vrátím ke vzájemnému zápasu mezi Orlovou a Frýdkem – Místkem. Jak jste to viděl?

Samozřejmě bylo vidět rozdíl mezi oběma mančafty. První třetina byla celkem vyrovnaná. Tam jde vidět, že na Orlovou je vyvíjen velký tlak. U nás je to uvolněnější, protože nám sice jde o dvanáctku, ale ten tlak není tak enormní.

Ještě před sezonou jste trénoval v Orlové, jak se rodil váš přestup?

Tady jsem měl zavřenou cestu. Trenér mi jasně naznačil, že mě v týmu nechce, takže jsem vzal zavděk Frýdkem a jsem rád, že to tak dopadlo.

Jak vzpomínáte na Orlovou a jak se vám hraje proti bývalým spoluhráčům?

Krásně se na to vzpomíná. Odehrál jsem tady sezonku a skoro měsíc, takže rád na to vzpomínám a rád se tady vracím a klukům držím palce, ať to dotáhnou co nejdál.

Co bývalí spoluhráči z loňska? Honza Kotásek a Martin Mintěl. Jak si v novém týmu rozumíte?

Určitě perfektně. My se známe dlouho. Tohle je super partička. Jsou tady samí mladí kluci, takže tady problém není. Myslím si, že jsme stmelení a bavíme se hokejem.

Jak se zatím ve vašem týmu projevil příchod Dana Krafta?

Ze začátku bylo vidět, že není rozehraný. Za to, co v Orlové předváděl si myslím, že by to sestavě mel mít. Tady přišel, rozehrál se, zahrál dva zápasy, dal nějaké góly. Je vysmátý, je spokojený, takže si myslím, že pro něj jedině přínos na rozehrání. Pak se vrací do Orlové, tak snad jim ho vrátíme rozehraného.

Vy sám máte ve Frýdku průměr víc než bod na zápas. Rozhodně dostanete víc prostoru než v Orlové. Vidíte svou roli v týmu pozitivně?

Jasně! Každý hráč, když dostane tolik prostoru, tak pokud není blázen, tak se těma gólama odmění. To je to co já potřebuju. Mít hodně prostoru, nehrát někde čtvrtou lajnu, ale být hodně na puku, takže jsem rád, že jsem tady.

Koho letos favorizujete v naší skupině?

To je hrozně těžká otázka. Play off je hrozně zrádné. Tam je to o tom, kdo vydrží ten tlak, protože na první čtyři mančafty bude ten tlak enormní. Letos to bude obzvlášť divoké, ale můj letošní favorit je podle toho co sleduju Havířov. Ten půjde hodně vysoko.