Tým je ideálně poskládaný, kluci chtějí bojovat, těší kouče Flašara

Petr Sobol, 28.12.2010 Orlová - Svůj první hokejový půlrok si na orlovské lavičce odbyl trenér Aleš Flašar. I když ví, že jeho svěřenci mohli být o stupínek výše, je zatím spokojen. Sám dobře ví, že rozhodující část sezony – play off se blíží. Jak ale uvedl, orlovský tým je ideálně poskládaný, hráči chtějí bojovat. Stejně tak je spokojen sám trenér, který se v Orlové cítí velmi šťastný. Nezbývá jen věřit, že rok 2011 bude ještě úspěšnější, než byl ten minulý.

Hokejový rok 2010 je za námi. Jak jste s dosavadním průběhem spokojen?

Na to, jak jsme mužstvo skládali za pochodu, tak částečně mohu s třetí příčkou být spokojen. Možná jsme mohli být o stupínek výše. Šumperk má ale hodně kvalitní tým, stejně tak, jako Havířov. Je to hodně vyrovnané. Myslím si, že není rozhodující řešit, jestli jsme první, druzí, třetí nebo čtvrtí. Rozhodující bude, abychom se připravili na play off, kde nás čekají těžké zápasy. Přes svátky nás čeká hodně tvrdé práce.

Je něco, co vás potěšilo nebo naopak zklamalo?

Pro mě je milým překvapením naše vedení. To jsou lidé, kteří dělají pro hokej první, poslední. Myslím si, že za celou dlouhou kariéru hráče a deset let trénování jsem se s takovým vedením, které plní celému týmu prakticky to, co si řekne, ještě nesetkal. Jsem rád, že jsem měl možnost to poznat a jsem tady spokojený.

Jste spokojen také s tím, jaký se v Orlové vytvořil tým?

S kluky jsem spokojen. Všichni jsou pracovití, i když se třeba nedaří. Jsou to kluci, kteří chtějí hrát hokej, chtějí bojovat. Tým je ideálně poskládaný. A to je zase skvělá práce vedení klubu, které tyto podmínky vytvořilo.

Co čekáte od nadcházejícího roku?

Pátého ledna nás čeká nesmírně těžké derby v Havířově. V novém roce už nás prakticky čekají jen těžké zápasy. Věřím, že nás podpoří diváci, že je nezklameme, uděláme pro to všechno, co se dá. Samozřejmě je to sport, může se stát cokoliv, ale my budeme bojovat, připravíme se na play off a pokud nás podpoří i diváci, můžeme dojít vysoko.

Touto cestou bych chtěl také popřát lidem klidné svátky a poděkovat za to, že nám fandí.