Orli v sobotu doma. Přijede Valašské Meziříčí

Petr Sobol, 27.09.2018 Hokejisté Orlové zatím čekají na první body marně. Další šanci získat je budou mít už v sobotu proti Valašskému Meziříčí. Bobři však vyhráli tři z dosavadních čtyř zápasů. Zajímavý duel startuje v tradiční čas – 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu ORL - VAL 2:3
Orlová se doma dosud představila dvakrát. Nejprve prohrála se Šumperkem a poté nestačila ani na Opavu. Svěřenci Darka Stránského neuspěli ani na ledech soupeřů a prohráli jak v Hodoníně, tak v sobotu v Novém Jičíně.

„Měli jsme dobrý pohyb, vytvořili jsme si tlak a bylo to vyrovnané. Druhá třetina byla ale špatná, naše hra se ve všech směrech zhoršila,“ uvedl po středečním utkání trenér Orlové Darek Stránský. Orli dostali mezi 18. a 21. minutou tři branky a bylo prakticky rozhodnuto. Nový Jičín nakonec vyhrál 5:2.

Teď je před Orlovou další náročná zkouška – přijede tradiční účastník druhé ligy z Valašského Meziříčí. Bobři na úvod vyhráli po nájezdech v Novém Jičíně, poté přejeli Kopřivnici, následně sice prohráli v Šumperku, ve středu však porazili 5:2 Hodonín a ukázali, že jsou ve formě.

„Je to zkušený mančaft, bude to těžký soupeř,“ ví moc dobře trenér Stránský. „Každý zápas klukům přinese novou zkušenost a hra se bude zlepšovat, ale nebude to tak brzo,“ dodal.

Kdo se proti Stránského svěřencům představí? Jedničkou mezi třemi tyčemi je Jiří Slovák, v ofenzivě tým táhnou Rostislav Vaněk (1+4) či Petr Dvořák (0+5). Hodně produktivní je i bek Michal Žák, který má na kontě ž dva góly a tři nahrávky.

Orli však budou bojovat. Urvou první body?