Orlová jede do Opavy. Urve důležité body?

Petr Sobol, 24.10.2018 Další těžký zápas před sebou mají hokejisté Orlové. Ti po posledním debaklu s Hodonínem potřebují nutně zabrat. Nejlépe už dnes na půdě předposlední Opavy, která Orly vyzve od 18:30.

Zdálo se, že vše je na dobré cestě. Orlová vyhrála v Šumperku a získala první body v sezoně. Zbývalo jediné – potvrdit je. Jenže v domácím duelu s Hodonínem Orli vybouchli a prohráli 0:8. „Dnes to bylo příšerné,“ nehledal po zápase výmluvy kouč Darek Stránský.

Orli měli týdenní volno, během něhož měli dostatek času na to, aby se dali do pořádku. A hlavně, aby se připravili na Opavu. Ta je v tabulce šestá, když z deseti zápasů vytěžila 13 bodů. Z posledních sedmi zápasů Slezan pětkrát vyhrál, naposledy ale padl o víkendu výsledkem 1:5 v Hodoníně.

K lídrům týmu patří dvojice Petr Wolf a Lukáš Černý, kteří si shodně připsali 11 kanadských bodů za pět branek a šest asistencí. Čtyři trefy má na kontě i Vlastimil Malina, osm bodů za gól a sedm nahrávek si připsal i bek Jiří Šindelář. „Opava je mladý tým, který dokáže hrát výborný hokej, ale myslím si, že pokud budeme hrát to, co máme, tedy hodně střílet, blokovat střely a být prostě nepříjemný soupeř, tak můžeme vyhrát,“ věří orlovský bek Petr Šindelář.

K dnešnímu zápasu se vyjádřil také kouč Slezanu Martin Janeček: „Papírově je to nejslabší soupeř naší skupiny, ale zdání klame. Orlová umí překvapit nejednoho soupeře a myslím, že náš výsledek z domácího přípravného turnaje i utkání Šumperk – Orlová hovoří za vše. Budeme hráče nabádat ke stoprocentní koncentraci a velkému odhodlání vyhrát. Jen tohle je cesta, jak zvládnout soupeře z Orlové.“

Tak jak to celé dopadne? Utkání startuje v 18:30.