Potřeboval jsem se dostat do střelecké pohody, řekl autor vítězné trefy Marek Ivan

Petr Sobol, 09.01.2011 Orlová - Prakticky od úvodu sezony vede kanadské bodování týmu. Přesto se nyní střelecky trápil a na gól se načekal. Marek Ivan však svůj střelecký instinkt obnovil ve správný moment. Nejen, že v utkání s vedoucím Šumperkem připravil spoluhráčům tři branky, tu vítěznou sám vstřelil. A jak po zápase přiznal, tato krásná trefa mu hodně pomohla.

Tento článek patří k zápasu ORL - SUM 5:3

Porazili jste vedoucí tým tabulky Šumperk. Takže musíte být spokojeni?

Já se nedívám na to, jestli hrajeme s prvním nebo posledním. My chceme uspět v této sezoně, nemůžeme se dívat na to, kdo vede nebo nevede, hlavní je, abychom zápasy vyhrávali.

Po krásném, těsně prohraném zápase v Havířově, jste zdolali lídra. Vypadá to, že tým je silný a může pomýšlet vysoko…

Mě osobně se hraje lépe se silnými, s kvalitnějšími mančafty. Takový hokej je o něčem jiném než se soupeři ze spodu tabulky. Ale až teď začíná ta šestka, dalších deset těžkých zápasů, příprava na play off, kde už hrají soupeři ze špice tabulky. Dneškem to začíná, my se musíme naladit na vítěznou vlnu a pokusit se porazit každého.

Kdybychom se vrátili ještě k derby. Co se muselo změnit, aby nevyhrál 1:0 Havířov, ale Orlová?

Havířov hrál výborně. My jsme přes novoroční pauzu potrénovali, zapracovali jsme na obraně a ukázalo se, že ji umíme. Udělali jsme jednu hrubku, oni ji potrestali. Havířov udělal hrubky, ale my jsme je nepotrestali. Bylo to o jednom gólu a ten dali oni. Ale oboustranně to bylo výborné utkání, troufám si říct, že bylo na úrovni minimálně prostředku první ligy. Mělo to náboj.

Na zápasy vede Havířov 2:0. Další derby se blíží, bude už úspěšné?

V hokeji se může stát všechno, je to otevřené. Ale zápasy nás ještě čekají, sezona zdaleka nekončí. Když se prohraje, je to ztráta, mrzí to hráče, fanoušky, ale pořád je před námi play off. A do toho klidně můžeme jít z pátého místa a sezonu můžeme vyhrát.

Vaši formaci se dnes dařilo. Vy sám jste nahrál na tři branky, jednu jste dal, takže musíte být spokojený?!

Určitě spokojený jsem. Ale už nejsem takový, že bych si to počítal. Nicméně jsem rád, že nám to tam padalo. Jednou to potáhne naše lajna, jednou to bude jiná lajna. A o tom ten tým je, každý může zaskočit za každého.

Bylo na vás vidět, že jste si gól chtěl dát, měl jste hodně šancí. A nakonec vám to tam i spadlo.

Já jsem se střelecky trápil někdy od poloviny prosince, odkdy jsem nedal gól. Přehazovali se okolo mě hráči, točila se sestava. Takže jsem za ten gól rád, potřeboval jsem si zvednout sebevědomí.

A navíc byl vítězný…

O to je to lepší. Ale jak říkám, hlavně jsem se potřeboval zase dostat do střelecké pohody. Snažím se dostávat do pohody spoluhráče, dávat jim pasy, připravovat šance. Je fajn, že to tam zase spadlo i mě.