Prvním soupeřem nádstavby bude Přerov

Tomáš Salamon, 11.01.2011 V nádstavbové části odpadají zápasy se slabýmí soupeři ze spodu tabulky, a tak každý zápas slibuje velkou kvalitu. Prvním soupeřem z desatera posledních zápasů bude Přerov s nabitým kádrem a skvělou formou.

Tento článek patří k zápasu ORL - PRE 5:2

Přerov se ve čtvrtém kole stal prvním přemožitelem Orlů, kdy bral tři body za výhru 6:4. K odvetě přijeli Zubři v listopadu ve velké formě, ale přesto si odvezli porážku 4:2. Nyní je situace pro našeho soupeře podobná, ne-li lepší. Od zmíněného vzájemného zápasu (12. 11.) totiž Zubři bodovali s výjimkou klání ve Frýdku – Místku, v každém utkání a vyhoupli se až na čtvrté místo tabulky! Přerovský tým se tak dostal do pozic, které mu při kvalitách jeho týmu právem náleží!

Trenér Lubomír Oslizlo má čím disponovat. Žádný z orlovských hráčů nedisponuje takovými statistikami jako dvojice Pavel Hanák a Martin Kotásek. Hanák exceluje v kanadském bodování s dvaceti góly a šestadvaceti asistencemi. Kotásek má stejný počet branek a zaznamenal jen o jednu nahrávku méně. Dvacet a více bodů na svém kontě mají tradiční druholigoví borci jako Vladimír Kočara (15+16), Zdeněk Sedlák (7+21) a Jan Kolář (16+6). Opomínat nesmíme ani známé přerovské tahouny Marka Ditricha (4+13) nebo hvězdu předminulé sezony Antonína Sprušila (7+9). Ani zbytek přerovské ofenzívy ve většině případů není třeba druholigovým fanouškům představovat. Až na pár výjimek se jedná o ostřílené borce a trenéři si mohou dovolit poskládat čtyři vyrovnané a hlavně silné útoky.

Statistikám obránců vévodí s třináctibodovým náskokem kapitán Daniel Faltýnek, který do sítí soupeřů nasázel deset branek a na třináct jich přihrál. Dalšími oporami zadních řad svého týmu jsou například Jiří Osina nebo Radomír Pala. V případě, že hráči v poli selžou, mají za sebou pojistku v podobě Radka Tihláře, který už se na druholigové scéně pohybuje dost dlouho dobu na to, aby si jeho brankářské umění získalo respekt. V současné době se pyšní úspěšností přes 92% a průměrem gólů na zápas 2.67. V případě nutnosti mu je připraven krýt záda Radim Gitner.

Orlová marodku nehlásí, ale přerovský lékař eviduje mezi zraněnými Erika Kohúta, Lukáše Menšíka a chybět bude i bývalá opora uničovského kádru, Tomáš Sršeň mladší.

Utkání začíná ve středu 12. 1. v 18:00 v Plus Oil Aréně a jistě bude co sledovat. Přijďte naše hráče povzbudit!

Sestavy z minulého kola:
HC PLUS OIL Orlová:
Žídek (od 26.Šafránek) - Tomis, Grygar, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Holuša, Galgonek, Moravec, Valchař, Štefanka, Javín, Ivan, Luka, Vnenk, Hegegy, Galvas, Samiec, Sznapka
HC ZUBR Přerov: Tihlář - Pala, Faltýnek, Ferenc, Osina, Vlček, Novajovský, Pírek, Sklenář - Kolář, Sedlák, Ditrich; Kočara, Hanák, Kotásek; Palička, Sprušil, Kundrátek; Dočkal, Vaněk.


Poslední vzájemný zápas
18.kolo, pátek 12.11.2010 - HC Plus Oil Orlová - HC Zubr Přerov 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) Branky a nahrávky: 2. Škatula (Blatoň), 18. Vnenk (Moravec, Grygar), 32. Moravec (Javín), 43. Luka - 25. Hanák (Kotásek), 40. Hanák (Kotásek, Kočara). Rozhodčí: Smeták - Bartošák, Hanzlík. Rozhodčí: Smeták - Bartošák, Hanzlík. Vyloučení: 3:5. Diváci: 595. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 4:2.

HC Plus Oil Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Galgonek, Moravec, Kraft, Valchař, Flašar, Štefanka, Javín, Luka, Vnenk, Sznapka
HC Zubr Přerov: Tihlář - Pala, Faltýnek, Ferenc, Osina, Vlček, Novajovský, Pírek, Coufal, Sedlák, Sprušil, Kočara, Hanák, Kotásek, Menšík, Kohút, Sršeň, Kundrátek, Palička, Ditrich, Holík

Online přenos: Podrobnou online reportáž ze zápasu HC Plus Oil Orlová - HC Zubr Přerov můžete sledovat tradičně na serveru www.onlajny.cz, kdy vás bude zápasem provázet Petr Sobol.


Ostatní zápasy 31.kola :
skupina A
Šumperk - Prostějov
Havířov - Nový Jičín

skupina B
Opava - Fr.Místek
Hodonín - Technika
Val.Mez. - Břeclav