Miroslav Javín: Cítili jsme, že nemůžeme prohrát!

Tomáš Salamon, 13.01.2011 Nejzkušenější hráč a zároveň kapitán Orlů od začátku sezony patří mezi hlavní opory týmu. Na vítězství proti Přerovu se podílej jednou asistencí a odvedl spoustu práce v defenzívě, což je jeho hlavní náplní práce. Jaké jsou jeho postřehy ze zápasu, si můžete přečíst v následujícím článku.

Tento článek patří k zápasu ORL - PRE 5:2

Dnes se utkání nevyvíjelo pro Orlovou nejlépe, ale nakonec jste to zvládli. V čem to bylo?

Nevím čím to je. S problémem začátků zápasů se potýkáme od začátku sezony. Dneska jsme ve třetí třetině měli velký kus štěstí, když jsme to rozhodli, ale myslím si, že celý mančaft byl od začátku přesvědčený, že nemůže prohrát. Ani nesmí, cítili jsme, že máme celou dobu navrch.

Které momenty byly klíčové?

To je těžké, těch momentů bylo víc. Ale myslím si, že kontaktní gól ve druhé třetině byl nejdůležitější. A samozřejmě i nástup do třetí třetiny, kdy jsme v každém střídání dali gól a bylo po zápase.

První třetina nepatřila k těm nejpovedenějších. Bylo tam hodně nepřesností a nedorozumění. Čím to bylo? Co jste si v kabině řekli, že se to změnilo?

Nemyslím si, že tam bylo tolik nepřesností. Spíš to bylo tím, že Přerov z mála co měl, vytěžil dva góly. Přišly ty dvě šance, ale více toho neměli.

V nádstavbě se budete potkávat už jen s elitou ligy. Vyhovují vám tito silní soupeři více než zápasy s těmi slabšími?

Mě osobně je to úplně jedno. Možná je to ještě lepší, protože člověk pak aspoň nemá důvod něco podcenit. Takže je to asi lepší.

Těšíte se na nějakého konkrétního soupeře?

Těžko říct. Těším se na to, až začne play off, ale teď je to zápas od zápasu a nedá se říct, že bych se na nějaký těšil víc nebo míň.

David Galvas je zraněný. Navíc trenér protočil beky a od začátku zápasu nastoupil třeba mladý Petr Tomis. Jak to podle vás, jako zkušeného obránce, tito mladí zvládají?

Od toho tady jsou, aby to zvládli. Ten hráč je na to připravený, že tady má hrát a že jeho šance příjde, takže bych to nerozebíral.

Má poslední otázka bude znít: Z jakého místa podle vás půjde Orlová do play off?

To nevím. (směje se) Ale doufám, že to bude co nejvyšší.