Do Orlové opět míří lídr ze Šumperka. Odjede znovu poražen?

Petr Sobol, 18.01.2011 Orlová - V Plus Oil Aréně se opět schyluje k velkému zápasu. Na led momentálně těsně třetí Orlové míří dlouhodobý lídr ze Šumperka. Po pouhých jedenácti dnech se tak odehraje repríza tohoto očekávaného duelu, když Draci mají Olejářům co vracet. Předminulou sobotu odjížděli z ledu vítězně domácí, kteří si došli pro zaslouženou výhru 5:3.

Tento článek patří k zápasu ORL - SUM 5:1

V posledním kole základní části zavítali do Orlové hokejisté Šumperka. Draci suverénně vládli lize a i z tohoto zápasu si chtěli odvést tři body. Ale tvrdě narazili. Proti skvěle hrajícím domácím se ani jednou nedostali do vedení. I když dvakrát smazali ztrátu, nakonec stejně odjížděli s prázdnou. Radim Valchař vsítil rozhodující branku a skóre v samém závěru upravil skvěle hrající Marek Ivan. Orlová tak vyhrála 5:3.

A tímto zápasem se nastartovala zatím vítězná série Orlů. Následovala výhra s Přerovem i na ledě Nového Jičína. Tam v sobotu Orli v přestřelce vybojovali výhru 7:5. Také Šumperk se prohrou v Orlové nenechal rozhodit, následně doma porazil Prostějov, aby v neděli v souboji prvního s druhým vyprášil Havířov. Po druhé siréně svítilo na časomíře skóre 7:1 a jen povedenou poslední částí korigoval AZ na konečných 4:7 ze svého pohledu. I to svědčí o velké síle, kterou Draci disponují a díky které patří mezi hlavní favority celé soutěže.

Mezi ty však patří i Olejáři a tak se ve středu dá čekat další litý boj. Tak, jak je již tradicí, z branky do něj Šumperk povede Tomáš Štůrala. V posledním duelu Salithu se blýskli dva hráči, kteří září celou sezonu. Dvě branky dal nejlepší obránce týmu Aleš Holík, který má nyní bilanci 16+15. Dvě asistence si zase připsal nejproduktivnější hráč Šumperku Michal Velecký, který tak má na kontě dvanáct asistencí a skvělých jednatřicet branek.

Tím si drží průměr více než branky na zápas. V orlovském dresu mu konkuruje Vláďa Luka, který se v šestnácti zápasech trefil patnáctkrát a je druhým nejproduktivnějším Olejářem. V čele bodování se stále drží Marek Ivan, který v posledních zápasech hlavně branky připravuje. Na kontě má už 41 bodů. Mimo hru naopak opět bude Galvas a Samiec. Bodově se stále daří Moravcovi, Mikšanovi, Valchařovi, Javínovi, v Novém Jičíne se blýskl hattrickem Petr Grygar, který věří, že se mu vrací střelecká forma v ten pravý čas.

Jestli tomu tak bude, se můžete přesvědčit už ve středu. Od 18 hodin se hraje další zápas o čelo ligy, ve kterém se Orlová bude snažit zmenšit jedenáctibodovou ztrátu na vedoucí Šumperk. Buďte u toho a pomožte vytvořit kulisu, která v Plus Oil Aréně panovala při minulém střetnutí. A pokud se vám náhodou na stadion nepovede přijít, sledujte tento zápas přes server www.onlajny.cz, kde vás soubojem Orlů s Draky provede Tomáš Salamon.