V Orlové jsme opakovaně dokázali vyprodávat stadion, vzpomíná Petr Balajka

Petr Sobol, 15.03.2019 Zápas All Star se nezadržitelně blíží. Charitativní utkání, které společně s naším klubem HC Orlová pořádá také MSK Orlová, zlákalo do obou týmů řadu hvězd. Fanoušci se už nemohou dočkat, až zase uvidí v akci orlovské legendy. A jednou z těch největších je Petr Balajka, který patří k hlavním tvářím celé akce.

Jak se na zápas těšíte?

Na zápas se samozřejmě moc těším. Potkat se znovu s klukama a zavzpomínat na staré dobré hokejové časy, to pro mě hodně znamená. S některými se známe 20 a více let. Když se to navíc spojuje s dobrým úmyslem pomoct jiným, co víc si přát.

Jste z utkání nervózní?

Myslím, že zatím ne. Spíš jsem plný očekávání a nadějí, že dorazí co možná nejvíc diváků a podaří se vybrat dost financí. Ale nervozita těsně před zápasem bude. To vím jistě, dlouho jsem nehrál před neprázdným stadionem.

Pamatujete, kdy jste naposledy stál na ledě?

Vzpomenout si nebude až tak těžké. Bylo to minulý týden. Občas se s orlovskou částí hokejistů sejdeme a zahrajeme si s kamarády a spoluhráči z mládežnických kategorií. Tímto je zdravím a doufám, že taky dorazí.

Za vašeho působení se v Orlové sešla skvělá parta, velmi dobré byly i výkony. Jak na to období vzpomínáte?

Na to se zapomenout nedá. Za těch několik sezon v orlovském áčku jsem toho zažil opravdu hodně. Od období, kdy jsme hráli posledního nebo předposledního fleka v krajském přeboru, potom nezapomenutelný postup do druhé ligy. Pamatuji i nějakou tu nepovedenou sezonu, ale i historický první celkové vítězství v 2. NHL a následnou baráž o první ligu. Hrozně rád vzpomínám i na pohárové zápasy proti Opavě, Vsetínu či Havířovu. To byla doba, kdy jsme dokázali opakovaně vyprodat stadion. A to nemluvím o tom, že s námi fanoušci jezdili i na venkovní utkání po celé Moravě. A parta v Orlové, ta byla vždy skvělá. Ať už za nás hráli kluci z Havířova, Ostravy, Vsetína, Třince či Polska. Tímto je taky všechny zdravím. Bylo mi ctí, že jsem jako orlovský odchovanec dostal příležitost a mohl být toho součástí.

Když jste dostal nabídku zúčastnit se této akce, váhal jste dlouho?

Když jsme to před více než rokem s Rosťou Moravcem a Michalem Dvořákem vymýšleli a u piva psali sestavu na účtenku, tak jsem tak nějak po tajnu doufal, že bych se mohl do sestavy dostat. (směje se)

Co vůbec na celý nápad říkáte?

Jsme s klukama rádi, že se podařilo vymyslet a spojit příjemné s užitečným. Bude to sice náročné, ale uděláme s klukama na ledě vše proto, aby si to diváci náležitě užili.

Můžete nám prozradit, co vlastně nyní děláte?

Dlouhodobě se pohybuji jako zaměstnanec v oblasti IT. Mimo to jsem asi před dvěma lety začal pomáhat s tréninkem v orlovské florbalové přípravce. Rád bych využil této příležitosti a oslovil rodiče dětí. Přiveďte své ratolesti k nějakému sportu či pohybu. Myslím, že v Orlové je z čeho vybírat a má to smysl.