Poslední z pětice nádstavbových soupeřů - Prostějov

Tomáš Salamon, 25.01.2011 Ve středu 26. 1. na náš stadion zajíždí celek Prostějova, kterému aktuálně patří čtvrtá příčka. V úvodu sezony Jestřábi dokonce nějaký čas vedli tabulku a byli týmem, který byl pokořen jako poslední. V pátém kole v prodloužení podlehli Šumperku. Nakonec se pohybovali na hranici „šestky“ a tu si také zaslouženě vybojovali.

Tento článek patří k zápasu ORL - PRO 4:1

V nádstavbě slaví Prostějov střídavé úspěchy. Na úvod prohrál 4:2 na ledě Draků ze Šumperka, ale poté si suverénní výhrou 3:0 v derby s Přerovem spravil chuť. Výhra v tradičně vyhroceném prestižním hanáckém klání měla Jestřáby nakopnout, ale hned v dalším kole narazili v Havířově. Na AZ přijeli s řadou mladých hráčů, kteří zápas nezvládli a odvezli si porážku 6:3.

Ve svém zatím posledním zápase náš soupeř hostil Nový Jičín. První třetina byla bez branek, ale ve druhé Jestřábům zatrnulo, když Gebauer poslal Nový Jičín do vedení. Ještě v téže třetině však vyrovnal Bartošek a Kolibár s Davidem Šebkem ve třetí třetině přidali další dvě trefy. Nový Jičín pak už jen dvě minuty před koncem, gólem Chvostka, kosmeticky upravil skóre.

To Orlová má nyní jinou fazonu! Drží zatím svou nejdelší vítěznou sérii a určitě ji bude chtít prodloužit! Ještě v posledním kole první části porazila vedoucí Šumperk a v nádstavbě zdolala všechny její účastníky, kromě zbývajícího Prostějova. Sebevědomí navíc ještě vygradovalo poté, co v posledním kole porazila v derby Havířov!

Pojďme si představit největší zbraně našeho soupeře. Útočným statistikám vévodí bratří Šebkové, kteří dohromady nasbírali 68 bodů. David má na svém kontě 13 gólů a 23 asistencí v jednatřiceti zápasech a Patrik, který si připsal 25 startů, drží statistiku 14 + 18. Ofenzíva Jestřábu však nejsou jenom Šebkové. Náš středeční soupeř sice nerozkládá svou produktivitu mezi takový počet hráčů jako Orlové, ale kromě zmíněných bratří Šebků další 4 hráči přesáhli hranici dvaceti bodů. Jsou jimi nejlepší střelec Prostějova Lukáš Duba (15 + 14), mistr nahrávač Michal Šimo (7 + 21), Jakub Čuřík (12 + 15) a Martin Stejskal (10 + 14). Obrana se opírá o, orlovským fanouškům známého, Iva Peštuku, který vede produktivitu prostějovských beků se dvěma góly a jedenácti nahrávkami. Zadní řady dále spoléhají na Tomáše Halousku, Jana Kolibára, Jiřího Pašku nebo Petra Doseděla. Branku jestřábu nejčastěji hájí Jiří Slovák s úspěšností před 92% a záda mu kryje devadesátiprocentní Dalibor Sedlář.

Bude zajímavé sledovat, jak se Orlová s tímto soupeřem vypořádá! Příjďte se podívat ve středu 26. 1. V 18:00 do Plus Oil Arény!