Musíme být hrdí na to, že hrajeme za Orlovou, říká Michal Novák

Petr Sobol, 09.12.2019 Orlové se letos zatím nedaří tak, jak se čekalo. I proto se týmu ujal Petr Tomis, který už provedl pár změn. Jednou z nich je, že k týmu po několikaleté pauze opět přivedl Michala Nováka, který byl v utkání s Horním Benešovem hodně vidět. Co řekl na svůj návrat? Jak vypadá jeho dohoda s klubem? A proč nebude hrát v Českém Těšíně?

Jak je to dlouho, co jste naposledy odehrál zápas za Orlovou? Chyběl vám hokej?

V sezoně 2014/2015 jsem odehrál poslední zápas. Nebylo to tak, že bych na hokej úplně zanevřel. Prostě přišel čas, kdy jsem se musel rozhodnout, co dál, a já si vybral jinou cestu. Ale kolem hokeje jsem se celou dobu pohyboval.

Jak jste se na ledě cítil? Byl to náročný návrat?

Začal jsem trénovat minulý týden, takže moc času na přípravu nebylo. Ale vzhledem k tomu, že jsem byl na ledě celou dobu, co jsem nehrál, tak to šlo. Akorát jsem si musel zase zvykat na výstroj a hokejku.

Fanoušci váš výkon chválili. Jste se sebou spokojený?

Jsem rád, že se fanouškům můj výkon líbil. Chtěl bych, aby se jim hlavně líbil výkon celého týmu. Já budu potřebovat ještě chvíli čas na to, abych byl sám se sebou spokojený, přece jenom už jsem nehrál skoro pět let a je to znát.

Jak se vůbec zrodil váš návrat? Oslovil vás Petr Tomis?

Bylo to tak, Petr se mě zeptal, jestli bych nechtěl znovu hrát za Orlovou. A vzhledem k tomu, že jsem věděl, že se Orlové teď moc nedaří a mají málo obránců, tak jsem jim chtěl trochu pomoct.

Jak vypadá vaše dohoda? Budete pokračovat do konce sezony?

Dohodli jsme se, že budu hrát, pokud nebudu pískat. Pokud budu týmu užitečný, tak nevidím problém v tom, abych hrál minimálně do konce sezony.

Vyhráli jste o jediný gól. Báli jste se o výsledek?

Já určitě ano. Byl to můj první zápas a chtěl jsem vyhrát za každou cenu. Hrálo se doma a se soupeřem, kterého jsme museli porazit. Chtěl bych, aby Orlová zase vyhrávala a chodilo lidí, jako tomu bylo deset let zpátky, kdy jsem začal hrát první sezonu za muže v krajském přeboru. Byly to super sezony, dobrá parta lidí, hodně fanoušků, vyhrávalo se a všichni tahali za jeden provaz. I proto jsem kývl na nabídku si zahrát.

Orlová zastavila sérii tří porážek. Věříte, že se teď zase zvedne?

Máme dobrý tým, kvalitní hráče. Musíme do toho dát více a být hrdí na to, že hrajeme za Orlovou. Semknout se jako tým a věřím, že budeme zase hrát o první místa.

Věříte, že můžete zaskočit i Český Těšín?

Bohužel já do Těšína s kluky nepojedu, mám povinnosti. Ale věřím, že je překvapíme a vyhrajeme. Rožnov s nimi taky v posledním utkání urval body, tak my musíme taky. Přeji klukům hodně štěstí.