Orli táhnou na Zubry

Tomáš Salamon, 28.01.2011 Nádstavba se přehupuje do své druhé půlky, což znamená, že sezóna vrcholí! Všichni účastníci „TOP 6“ se již mezi sebou utkali a nejlépe z toho vyšla Orlová! Neprohrála s nikým z ligové elity a nasbírala 15 bodů! Nyní nás čekají odvety a Orli již tuto sobotu zajíždějí na půdu Zubrů z Přerova.

Tento článek patří k zápasu PRE - ORL 6:3

Přerov se ve čtvrtém kole stal prvním přemožitelem Orlů, kdy bral tři body za výhru 6:4. K odvetě přijeli Zubři v listopadu ve velké formě, ale přesto si odvezli porážku 4:2. První klání nádstavby přineslo zajímavou zápletku. Orlům se v úvodní třetině lepila smůla na hokejky a prohrávali už 0:2. Pak se ovšem svěřenci trenéra Flašara vzchopili a góly dávali už jenom oni. Na začátku druhé třetiny vstřelili kontaktní branku a poté jasně dominovali. Zubři nakonec museli skousnout porážku 5:2. Přerov je na tom v nádstavbě úplně někde jinde. Na rozdíl od Orlů všechny své zápasy prohrál! Jediný bod urval v posledním utkání na svém ledě, kdy prohrál na nájezdy s Havířovem.

Co se týká statistik, tak se toho od minula se moc nezměnilo, útočným statistikám stále vévodí Pavel Hanák a Martin Kotásek. Hanák exceluje v kanadském bodování s dvaceti jedna góly a šestadvaceti asistencemi. Kotásek má stejný počet asistencí a zaznamenal jen o jednu branku méně. Bylo by zajímavé sledovat, jak by si v porovnání s nimi vedl Marek Ivan, nebýt jeho šesti-zápasového trestu. Nyní má na svém kontě 45 bodů v sedmadvaceti zápasech. Dvacet a více bodů na svém kontě mají tradiční druholigoví borci jako Vladimír Kočara (16+17), Zdeněk Sedlák (9+23) a Jan Kolář (16+6). Opomínat nesmíme ani známé přerovské tahouny Marka Ditricha (4+13) nebo hvězdu předminulé sezony Antonína Sprušila (7+10). Ani zbytek přerovské ofenzívy ve většině případů není třeba druholigovým fanouškům představovat. Až na pár výjimek se jedná o ostřílené borce a trenéři si mohou dovolit poskládat čtyři vyrovnané a hlavně silné útoky. Navíc nyní Zubři posílili. Největším tahákem by byl být nejproduktivnější hráč soutěže Jan Kolařík, který je ovšem nemocný a v sobotu nejspíš ještě nenastoupí.

Statistikám obránců vévodí s třináctibodovým náskokem kapitán Daniel Faltýnek, který do sítí soupeřů nasázel deset branek a na třináct jich přihrál. Ten je však nyní zraněný a nyní nenastoupí. Dalšími oporami zadních řad svého týmu jsou například Jiří Osina nebo Radomír Pala. V případě, že hráči v poli selžou, mají za sebou pojistku v podobě Radka Tihláře, který už se na druholigové scéně pohybuje dost dlouho dobu na to, aby si jeho brankářské umění získalo respekt. V současné době se pyšní úspěšností necelých 92% a průměrem gólů na zápas 2.8. V případě nutnosti mu je připraven krýt záda Radim Gitner.