Nejde nám přenést pozitivní náladu z kabiny do zápasů, mrzí Michala Danga

Petr Sobol, 27.01.2020 Orlovští hokejisté vyhráli naposledy na začátku prosince. Od té doby prohráli už osm zápasů v řadě a nelichotivou bilanci se jim nepovedlo ukončit ani naposledy na ledě předposledního Horního Benešova. Co po tomto utkání řekl jeden z lídrů orlovského týmu Michal Dang?

V Benešově jste vedli už o čtyři góly. Co se s vámi potom stalo?

Stalo se to, že každý chtěl dávat góly a nehráli jsme s klidem na hokejce. Po první třetině jsme se vrátili na led stylem hry, kde jsme si nedokázali pořádně přihrát. Kdybychom udrželi výsledek a přidali ještě aspoň dva góly, zápas by vypadal jinak.

Podcenili jste je?

To ne, ale nehráli jsme svou hru a přizpůsobili jsme se té jejich.

Mohli jste ukončit sérii porážek a odrazit se nahoru. Nebude teď ale krize ještě větší?

Mohli jsme vyhrát, ale tím, že jsme nehráli jednoduše, tak nás to stálo dva body. V kabině je ale nálada pořád dobrá, akorát nám to chybí přenést do zápasů.

Už několik zápasů jste bez výhry. Doléhá to na vás?

Štve nás to všechny, i když je v kabině dobrá nálada, tak i tak se nás ta smůla pořád drží.

Play-off se blíží. Věříte, že se tým ještě dokáže zvednout?

Doufám, že se semkneme jako jeden a budeme bojovat až na krev. Musíme se zvednout a nemyslet na blbosti, soustředit se na zápas a pořád táhnout za jeden provaz.

Vy jste jedním z hráčů, na které se nejvíc spoléhá. Vnímáte vaši roli?

Mou roli nevnímám. Hraju pro tým a my vyhrajeme jen tím, že se nemůžeme spoléhat na jednoho nebo dva hráče. Musíme hrát všichni stejně a zodpovědně.