Ten zápas nás určitě nevykolejí, vrací se k Přerovu Jan Sznapka

Petr Sobol, 30.01.2011 Na duel v Přerově určitě Olejáři rádi rychle zapomenou. Nejen, že zde ukončili šestizápasovou vítěznou šňůru, ale také proto, že podstatnou část zápasu nehráli kompletní. Jak zní ze slov mladého obránce první pětky Jana Sznapky, který sbírá zkušenosti po boku slavných jmen, což se i na něm pozitivně projevuje, z výkonu rozhodčích je v Orlové ještě nyní cítit rozhořčení. Už nyní se ale blíží další zápas a Sznapka ujišťuje, že události z Přerova druhý celek tabulky nerozhodí.

Tento článek patří k zápasu PRE - ORL 6:3

Ještě, než se dostaneme k samotnému průběhu zápasu, tak by asi všechny zajímalo, co se v Přerově dělo? 9 trestů, 2 tresty dokonce zápasu, to asi není jen tak…

V první třetině pan rozhodčí nepískl ani jeden faul a to určitě mohl na obou stranách. Nevím, co ho vedlo k tomu, že jsme byli ve druhé třetin permanentně na trestné lavici. Podle mého názoru to prostě nezvládl.

Byl zápas hodně vyhrocený?

Jak jsem řekl, rozhodčí zápas nezvládl a vlastně on to celé vyhrotil. Ten zápas se mohl vyvíjet v úplně jiném duchu, než se odehrál.

Úvod vám vyšel, ale dostali jste gól do šatny. Rozhodilo vás to natolik?

Určitě jsme byli zklamaní, protože jsme dostali tři zbytečné góly a šli do kabiny za stavu 2:3. Ale nemyslím si, že nás to nějak poznamenalo, byli jsme připraveni vletět na led a skóre otočit. Jenže v oslabení se těžce dávají góly.

Co se stalo před třetí třetinou?

Proběhla nějaká menší výměna názorů obou celků. Ale více bych to nerozebíral.

Přestože jste dvakrát vedli, rychle jste si nechali dát branku a pak už jste se do zápasu nevrátili. Čím si to vysvětlujete?

Budu se opět opakovat, ale prostě celý zápas ovlivnil pan rozhodčí. Daroval Přerovu celou druhou třetinu přesilových her a některé z nich dokázali využít.

Po šesti výhrách přišla porážka. Nemůže vás to nějak rozhodit do dalších bojů?

Určitě nás to nijak nevykolejí, každý tým musí někdy prohrát. Nejsme přeci kapela, abychom pořád vyhrávali. (pousměje se)

Vy jste na začátku sezóny neměl pevné místo v sestavě. Nyní hrajete v první formaci se zkušenými hráči. Cítíte, že vaše výkony jdou nahoru?

Určitě mám na ledě větší sebevědomí než na začátku sezóny nebo v sezóně loňské, kdy jsem toho vlastně moc neodehrál. Cítím důvěru trenérů a za to jsem rád.

Hrajete vedle Javína, Moravce, Luky, Mikšana. Dávají vám tyto zkušenosti hodně?

Všichni jsou vynikající hráči, mají nespočet zkušeností a jsem rád, že s nimi mohu hrát v jedné pětce. Jejich rady, jak něco zlepšit nebo jak zahrát nějakou situaci, vždy rád příjmu.

Co po zápase zaznělo v kabině? Už ve středu vás čeká další zápas, půjdete do něho s čistými hlavami?

Přišli jsme do kabiny mírně rozčilení, ale to brzy opadlo. Co se týče středečního zápasu, tak nemám strach, že bychom mysleli na to, co se dělo v Přerově. Každý zápas začíná za stavu 0:0 a nikdo nemyslí, co bylo pár dnů zpět, ale na to, že chce vyhrát.