Sezona dopadla tak, jak měla, říká Filip Štefanka. Bude pokračovat?

Petr Sobol, 19.03.2020 Orli letos skončili v základní části až osmí a v play-off nestačili na favorizovanou Studénku, se kterou prohráli 1:2 na zápasy. „Z mého pohledu byla sezona hodně špatná,“ řekl devětatřicetiletý obránce Filip Štefanka, který na ledě i v kabině znovu patřil k hlavním lídrům.

V play-off jste statečně vzdorovali Studénce. Věřili jste po domácí výhře v postup?

Po tom, co jsme předváděli celou sezonu, to bylo překvapení i pro mě. Samozřejmě, že jsme věřili.

Co k němu nakonec chybělo? Co rozhodlo?

Musíme si přiznat, že zápasy byly vyrovnané hlavně díky Rendovi Urbánkovi, který zachytal opravdu výborně. Ono to mohlo z tribuny vypadat vyrovnaně, ale oni nás v podstatě k ničemu nepustili. Kdyby to bylo dvakrát 5:1, tak by se nebylo čemu divit. Na druhou stranu jsem rád, že ke konci sezony a v play-off jsme se dali trošku dokupy a začali na ledě bojovat.

Play-off jste odehráli dobře. Jak ale jinak hodnotíte celou sezonu?

Z mého pohledu byla sezona hodně špatná. Odpovídá tomu i výsledek, který je nejhorší od doby, co Orlová krajskou ligu hraje.

Fanoušci před sezonou čekali, že budete zase nahoře. Vy, jako kabina, jste to asi čekali taky, že?

Nikdy dopředu nevíte, jaká bude sezona, ale když jsem viděl, kolik nás je v srpnu v kabině, a vůbec jsme nevěděli, jestli někdo přijde nebo nepřijde, tak si myslím, že to dopadlo asi tak, jak mělo.

Tým se letos hodně omladil a šanci dostávali junioři. Bylo to podle vás správné? Třeba i na úkor výsledků?

To bylo asi jediné, z čeho můžeme mít letos radost. Naši junioři na ledě ukázali, že to hrát chtějí a můžou. Převážná část z nich je z Orlové, což je super, a mají ke klubu vztah. Výborně zapadli i do kabiny a to je strašně důležité. Krajský přebor je hlavně o dobré partě v kabině, což se projeví pak i na ledě.

Chodili si třeba za vámi i pro rady?

Když jsem byl mladý já a líbilo se mi, co dělal nějaký starší spoluhráč, tak jsem se to snažil obkoukat a pak to třeba taky zkusil. Ale pro rady jsem taky za nikým nechodil a oni taky nechodí.

Už víte, jestli budete pokračovat i příští rok?

Nevím, jak na tom budu časově a taky zdravotně, uvidíme, jaký si trenér bude chtít složit tým. Já se budu snažit přes léto udržovat ve formě a uvidíme.