Naděje stále žije! O prodloužení série letí Orli bojovat do Šumperku

Petr Sobol, 02.03.2011 Ještě není konec, ještě ne! To ví všichni. Jak realizační tým, tak hráči i fanoušci. A ví to dobře i celý Šumperk. Ten sice ve finálové sérii vede už 2:0, ale dobojováno zdaleka není. Výhry jsou potřeba tři a to znamená jediné – Orlová je stále ve hře. Čeká jí ale velmi těžká práce – jako první bod to bude prolomení domácí neporazitelnosti Draků.

Tento článek patří k zápasu SUM - ORL 3:1
Každá série jednou končí. Ta orlovská, kdy dlouho předlouho doma neprohráli, skončila v úterý. Ve finále. Proč by ale ve finále nemohla padnout i další série? Šumperk v letošní sezoně na domácím ledě neprohrál, všechny týmy odjížděly poraženy. Pokud by však nyní tato série padla, finále by zase dostalo nové obrysy.

A v silách Orlů to určitě je. Čeká je přetěžký boj. Avšak boj, který se dá zvládnout. O tom se přesvědčili orlovští fanoušci ve druhém finálovém utkání. Orlová Draky dlouho k ničemu nepustila. Na světelné tabuli svítili skóre 2:0 a nikdo by se nemohl divit, kdyby první číslo bylo klidně i dvakrát větší. Nestalo se, Štůrala vystavil orlovským kanonýrům na dlouho stopku, zato Šumperk ve třetí třetině na domácí vlétl a vyhrál. Tři úniky, tři podobné branky a rázem z toho bylo vedení.

V závěru srovnal Marek Ivan a první prodloužení orlovských hokejistů v letošní sezoně bylo na světě. Festival šancí pokračoval, ale na řadu přišly nájezdy. A to je loterie, kterou, k velké radosti fandů hostí a naopak k velkému zklamání zaplněného domácího stadionu, zvládli lépe Draci. Drama bylo rozseknuto a Šumperk se v sérii ujal vedení 2:0.

Na šumperských hokejkách je matchball. V orlovských silách však je, aby jej odvrátili. Pokud se jim to ve čtvrtek večer povede, celá série se vrátí do Orlové. A tam už by se hrálo o něco jiného. To je ale ještě daleko. Nyní letí Orli do Šumperku s vírou, že letošní sezona ještě není u konce, že se povede ji prodloužit. A i kdyby ne, tak zakončit s hrdým pocitem. Všichni však věříme, že odpískáno ještě není, takže – SLOVAN DO TOHO!!!