„Doufám, že se příští rok o postup pokusíme znovu,“ říká David Galvas

Petr Sobol, 23.03.2011 Orlová - Je to přesně dvacet dnů, co Orli ukončili svůj finálový souboj, který znamenal také konec sezony. Nyní mají hráči volno a do startu sezony další je ještě spousta času. Všem Olejářům je ale ještě určitě líto, že nyní nemohou bojovat o body v baráži. Rád by u toho byl i David Galvas, který přišel do Orlové v rozjeté sezoně a stal se jednou z hlavních opor zadních řad. Zkušený bek ale věří, že se společně s týmem utká o postup i v příštím ročníku.

Šumperk statečně bojuje v baráži. Když se díváte, jak se mu daří, nemrzí vás ještě, že tam nejste vy?

Líto mi to určitě je. Dali jsme si nějaké cíle. Tím prvním bylo finále, tam jsme postoupili. Ale chtěli jsme ho i vyhrát, což bohužel nevyšlo. Myslím si, že jsme nebyli horší mančaft, vyhrál šťastnější tým. Kdybychom doma urvali ten zápas, tak jsme v baráži mohli být my.

Co vás mrzí nejvíce?

Ještě jsme nemuseli mít konec sezony. Mohli jsme si ji prodloužit. Letos se ale ve druhé lize končilo strašně brzo. Čím déle bychom hráli, tím by to bylo lepší pro nás i pro fanoušky.

I když druhý cíl splněn nebyl, můžete i tak sezonu hodnotit jako úspěšnou?

Já tady nejsem tak dlouho, jako ostatní, mě se to hodnotí jinak. Za Orlovou jsem odehrál asi tři měsíce. Myslím si, že sezona povedena byla, menší cíl – finále, se splnil. Ale jak jsem již řekl, my hráči, trenéři i vedení jsme chtěli větší cíl a to se nepovedlo.

Jak jste si v Orlové po svém příchodu zvykal?

Ze začátku to nebylo ono. Měsíc jsem trénoval sám, takže mi chvíli trvalo, než jsem se do toho zase pořádně dostal. Potom si ale myslím, že jsem se do toho dostal a bylo to dobré. Většinu kluků jsem tady znal, se zbytkem jsem se rychle seznámil. Je tady dobrá parta, dobré zázemí a doufám, že příští rok se o postup pokusíme znovu.

Jste spokojen se svými výkony, které jste zde předváděl?

Byl to trošku jiný hokej než v Polsku, musel jsem si zvyknout. Hodnocení bych ale spíše nechal na trenérovi a vedení. Já sám sebe nehodnotím.

Jak byste porovnal kvalitu nejvyšší polské ligy a druhé české ligy?

V Polsku je to více specifický hokej, takový hurá hokej. Tady je to více o taktice. Těžko se to srovnává. Jsou zápasy, které jsou stejné, ale i lepší nebo horší.

I když je ještě brzo, myslíte, že i v příští sezoně zůstanete v Orlové?

Ještě jsem sice s panem Vítečkem o tom nemluvil, ale předběžně jsme domluveni, že ano.