„Hokejem jsem se zase neskutečně bavil,“ chválil si David Mikšan

Petr Sobol, 04.04.2011 Sezóna už je nějakou dobu za námi. Asi není nutné připomínat, že Orli skončili na hokejkách Šumperku ve finále play – off. Byl u toho i David Mikšan, který do Orlové přišel na začátku října a ihned se stal jedním z tahounů týmu. A jak sám přiznal, hokej si v orlovském dresu užíval.

„Když jsem do Orlové přicházel a bavili jsme se s panem Vítečkem a Sznapkou o podmínkách, tak jsem si říkal, že tento tým má minimálně na finále,“ načal povídání elitní orlovský forvard David Mikšan. Ten do Orlové přišel 4. října na hostování z Olomouce. Do orlovské kabiny ale rychle zapadl a byla na něm vidět spokojenost. „Sezóna byla z mého pohledu skvělá,“ vzpomíná. „Jen mě mrzí to finále. S trochou štěstí jsme mohli hrát baráž my, ale takový je sport. Teď už je to minulost, ale pro postup jsme i tak udělali maximum, rozhodovaly maličkosti,“ vrátil se ještě k prohrané finálové bitvě se Šumperkem.

Mikšan byl jedním z těch, na kterém hra Orlové stála. A to si zkušený útočník užíval. „V předešlém angažmá jsem byl, nevím čím, lehce svázaný. Tady jsem si to ale užíval,“ říkal spokojeně. A následně pokračoval: „Pokud v sobě člověk něco má, umí to prodat na ledě, tak taky potřebuje cítit důvěru trenéra a vedení. O tom to hlavně je.“

Třiatřicetiletý útočník odehrál v první lize už čtrnáct sezón. Proto mohl kvalitu ligy porovnat s kvalitou ligy druhé. „Co se týče letošního ročníku skupiny Východ, tak bych to porovnal s prvními devíti, desíti týmy první ligy. Kvalita zde opravdu byla,“ neváhal s odpovědí a doplnil, že šest až osm týmů by se v první lize neztratilo. „Ale co se týče kvality, první liga je o něco více,“ dodal vzápětí. Mikšan moc rád nevzpomíná na domácí zápasy proti „trpaslíkům“ jako byl Uničov či Břeclav. „Nechci nikoho urážet, ale to pro mě bylo hrozné. Ale i takové zápasy jsou,“ říká smířeně.

Jak bylo na Mikšanovi vidět, v Orlové byl opravdu spokojený. „Nemám si na co ztěžovat. Je zde skvělé zázemí, podmínky, vedení letos udělalo opravdu maximum, za to jim moc děkuju,“ pokračoval.

A v závěru přidal dobrou zprávu i pro orlovské fanoušky. „Moje priorita je zůstat tady. Uvidíme, jak se situace vyvine, stále jsem hráčem Olomouce. Záleží na klubech, jak se domluví. Ale chtěl bych zde pokračovat,“ nastínil své plány na další sezónu. A proč by zde zůstávat neměl, když s chutí prohlašuje: „V Orlové jsem se hokejem zase neskutečně bavil!“