Jak se bude hrát v příští sezóně? Nově s 12 celky a v play-off na „tři vítězné“

Petr Sobol, 31.05.2011 Hokejová sezóna orlovským hokejistům začne až s úvodem měsíce září. Do té doby ještě zbývá spousta času, během kterého se bude tvořit tým na ročník 2011/2012. Už nyní je však jasné, jakou bude mít podobu, jaké týmy budou Orli potkávat i jak se bude hrát play-off. V následujícím článku se dozvíte, jaké změny přineslo pražské jednání druholigových klubů se svazem, které vešly v pondělí 30. 5. v platnost.

I nadále se bude druhá hokejová liga hrát ve třech skupinách. Ty zůstávají stejné, tedy Západ, Střed a Východ. Novinkou však je, že z „orlovské“ skupiny Východ se do skupiny Střed stěhují Břeclav a Technika Brno. Tyto celky tak na orlovském ledě už neuvidíme.

Ve skupině Východ tak bude místo 14 nově 12 členů. Každý tým se s každým utká během základní části čtyřikrát. Základní část tak bude mít 44 utkání. Tím pádem odpadne v každém kole stání jednoho z celků.

Nový model nabídne také play-off. Ruší se série, kdy se hrálo jen na dvě finálová utkání. Čtvrtfinále, semifinále i finále se na tři vítězné zápasy.

Složení 2. ligy skupina Východ:

HC Plus Oil Orlová, HC Slezan Opava, AZ Havířov, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Frýdek-Místek, HC Nový Jičín, HC Šternberk, HC Uherské Hradiště, HC Zubr Přerov, LHK Jestřábi Prostějov, SHK Hodonín, VHK Vsetín.