Vydařená premiéra v příjemné kulise. Orlová přestřílela Bohumín!

Petr Sobol, 18.08.2011 Orlová - Mnoho otazníků je odtajněno. Jak budou zápasy Orlové vypadat? Kdo za tým bude hrát? Jak se Orlům povede? Přijdou na první přátelské utkání diváci? Nejdůležitější otázky mají své odpovědi. A co je povzbuzující, je fakt, že odpovědi jsou pozitivní. Orlová totiž v prvním duelu přehrála hokejisty Bohumína 7:3.

Tento článek patří k zápasu ORL - BOH 7:3
Kdo ve čtvrtek přišel na orlovský zimní stadion, určitě nelituje. Přijel totiž nováček krajského přeboru z Bohumína, který se předvedl v příjemném obraze. Orlovští fanoušci byli ale daleko zvědavější na své borce.

Nikdo totiž moc nevěděl, na co se těšit, kdo bude barvy týmu hájit a jak si hráči na ledě povedou. Kdo zápas navštívil, tak ví, že se během sezony má nač těšit. Ještě před zápasem se s kádrem připravovalo třicet hráčů, takže je jasné, že výkony se budou ještě hodně ladit, ale už nyní šlo leccos vyčíst. A bylo nač koukat!

A velkým přínosem je také fakt, že na orlovský tým nezanevřeli ti nejdůležitější, tedy vy, fanoušci. Na první přátelský duel dorazily dobré dvě až tři stovky fandů, které solidně zaplnily tribunu a po celou dobu své hochy povzbuzovaly. A to nejen během utkání, ale také o přestávkách a právem se tak od hráčů dočkali první pozápasové děkovačky.

K zápasu samotnému lze říct to, že Orlová rychle otevřela skóre a zásluhou Hublíka už po čtyřiačtyřiceti vteřinách potěšila fanoušky. Hokejisté Bohumína ale nesložili zbraně a po necelých třech minutách Stibor srovnal. Do přestávky ještě oba týmy přidaly po brance, v polovině zápasu Foltýn dokonce poslal hosty do vedení. Tím ale bohumínské góly skončily, naopak domácí zabrali, rychle srovnali a ve třetí třetině otočili skóre ve svůj prospěch. Skóre se tak zastavilo na výsledku 7:3.

V orlovské brance se prostřídali oba brankáři, na ledě byla vidět velká snaha, došlo i na drobnější potyčky, také o tresty nouze nebyla. K vidění byly i pohledné akce a povedené kombinace. Trenér Česlík tak může být s úvodem spokojený a vy se můžete těšit na 25.8., kdy na orlovský led zavítá reprezentace Polska do 20 let.

Sestava Orlové : Wolf (Noga)– Milch, Niedoba, Novák M., Šurin, Burgiel, Cobok, Vojtek, Musil, Vaštík, Hublík, Zakuťanský, Hanzl, Novák J., Grepl, Braný, Bojda, Szajter, Mikulenka, Fabry, Opravil.

Branky Orlové: 1. Hublík (Vaštík), 10. Novák J. (Novák M.), 33. ?, 49. Musil (Šurin), 51. Fabry, 55. Grepl (Milch), 57. Hanzl