Trenér Petr Česlík se dopředu dívá s velkým optimismem!

Tomáš Salamon, 22.08.2011 Ve čtvrtek proběhlo první přípravné utkání nově skládajícího se celku HC Orlová, které dopadlo, jak jsme již informovali, velmi dobře. Bezprostředně po zápase jsme hovořili s trenérem našeho týmu, Petrem Česlíkem, který se rozpovídal o předvedené hře a šancích jednotlivých hráčů dostat se do týmu.

Tento článek patří k zápasu ORL - BOH 7:3

Máte za sebou přípravný zápas. Kluci nemají moc natrénováno, ale výsledek byl dobrý. Jak jste to viděl?

Bylo to takové rozlítané. Těch kluků tady bylo hodně. Přišli lidi z Karviné, vrátilo se hodně našich orlovských hráčů a byli tady i kluci, kteří třeba 2-3 roky nehráli, takže to bylo hodně znát a my se budeme muset snažit ten kádr zúžit, tak abychom si tady nechali co nejvíce kvalitních hráčů. Samozřejmě chceme dát šanci orlovským a budeme spoléhat i na karvinské posily. Budeme se snažit ten tým postavit tak, abychom městu nedělali ostudu, dělali jsme dobré výsledky a hlavně aby chodili lidi, protože dneska to bylo perfektní. Divákům musíme poděkovat, byli jsme překvapeni. Opravdu parádní kulisa a atmosféra. Doufám, že to tak bude pokračovat, i když se třeba někdy nebude dařit. S novým vedením tady uděláme určitě maximum proto, abychom docílili co nejlepších výsledků. To ukáže čas, co se povede a co ne.

Situace v klubu nebyla jednoduchá. Vše bylo ve výsledku velmi uspěchané. Kdy jste se dozvěděl, že budete trénovat A-tým?

Nebyl tady nikdo, tak jsem byl na valné hromadě pověřen, abych byl u těch prvních tréninků a z toho tak nějak vyplynulo, že bych měl zůstat trenérem. Já si toho hrozně vážím a jsem rád.

Když se neustále bavíme o skládání týmu. Jak by teda měl ten tým ve výsledku vypadat?

Je tady 40 kluků a bohužel musím říct, že po dnešním zápase někteří ten kádr budou muset opustit. Ne, že by byli až tak špatní, ale někoho prostě musíme dát pryč, protože ve čtyřiceti lidech hrát nemůžeme. Zúžit ten kádr musíme a vsadíme na hráče, kteří se nám budou zdát srdcem odhodlaní bojovat pro naše město.

Stavíte tým pro KP, takže některá jména nemusí být orlovským fanouškům známá, kteří hráči by měli tvořit kostru týmu?

Pozor! My se ten tým snažíme postavit i na víc, než je jen krajský přebor! My tady nechceme partu, která si to tady přijde, jak se říká, vyprdět, ale chceme partu, která do toho dá srdce a nechá všechno i na tréninku! Tím poroste výkonnost celého týmu a ten by mohl mít šanci i postoupit! Pokud postoupíme, tak ti hráči budou připraveni a budeme si je tady chtít nechat! Takže to určitě není kádr jen na letošní KP! My se budeme snažit dívat i do budoucna, abychom měli dostatek hráčů i těch osmnáctiletých a sedmnáctiletých! Aby to bylo vyváženo i některými staršími hráči a myslím si, že dneska mladí ukázali, že pokud budou pracovat, tak mají i na vyšší soutěž! Vůbec si z toho, co se stalo, nedělám hlavu a dopředu se dívám s velkým optimismem.

Zmiňme přesto ta jména. Kteří hráči by měli být oporami Orlové v další sezoně?

Na to, říkat, kdo bude opora, je opravdu moc brzo, ale klidně to může být mladý osmnáctiletý a úplně neznámý hráč. Třeba náš odchovanec Patrik Mihal klidně může hrát! Proč by nemohl…Nebo třeba mladý Macurek, který přišel z loňského dorostu. Ten dneska potvrdil, že v něm opravdu něco je! Já bych nechtěl říkat, že tady bude patnáct starších opor. My dáme šanci všem! Hlavně mladým. Naše filozofie je taková, aby tady bylo co nejvíce orlovských lidí. To je přínos pro klub. Na místní se příjdou podívat rodiče a kamarádi, takže by se tady díky těm klukům mohlo objevit i více fanoušků. Snad by se to mělo povést, protože, když si to spočítáte, tak budete mít 12-15 orlovských hráčů a každý si přivede 5-10 lidí z rodiny, tak máte dalších 100 fanoušků navíc. Plus 250 skalních, kteří budou chodit na každý zápas. Když se nám toto podaří, tak si myslím, že to bude perfektní. Ale co se týče těch hlavních opor, tak určitě jména, které by v tom týmu měly hrát prim jsou Láďa Opravil, Radek Milh, Kytka, který tu sice dneska nebyl, ale hrát by měl. Dále Hublík, Honza Novák, Michal Novák. Tihle hráči by prostě měli opravdu v tom týmu zůstat a bojovat o co nejlepší umístění.



Omlouváme se za opožděné zveřejnění rozhovoru, ale kompletní redakce se účastnila firemního srazu eSports s.r.o., tedy firmy, která je tvůrcem a provozovatelem tohoto webu. Během dne se můžete těšit na rozhovor s Markem Volfem!