„Chceme lidem dokázat, že v Orlové bude dobrý hokej,“ říká jedna z opor nového týmu, gólman Volf

Petr Sobol, 23.08.2011 Orlovští fanoušci to jméno už znají. V prvním přípravném duelu hájil svatyni Marek Volf, někdejší velká opora Karviné a brankář, o kterém v Orlové ještě hodně uslyšíme. Na brankáři vždy stojí výsledky celého týmu a Volf by měl být tím, na koho se Orlová bude vždy moct spolehnout. Jak sám prozradil, v Orlové se cítí dobře a společně s týmem se bude snažit dosáhnout na nejvyšší mety a poprat se o postup zpět do druhé ligy.

Je za vámi úvodní přípravný zápas, navíc v novém působišti. Jak se v Orlové cítíte?

Tým jako takový máme skvělý. Trénujeme druhý týden, je tady skvělá parta, super kluci. Mančaft máme kvalitně nabitý, také trenéři jsou skvělí a jde vidět, že v tom mají jasno. Ví, jak vést krajskou ligu. Spousta lidí si totiž myslí, že je to něco níž, ale tato liga jde každým rokem nahoru. My musíme pokračovat v naši práci jako dosud a věřím, že se také dostaví výsledky.

Je ještě brzo, ale mohl první zápas naznačit, jakou má nový orlovský tým sílu?

Je za námi teprve jeden zápas, takže bych to ještě nějak nehodnotil. V úvodu to bylo takové hektické, ale jak říkám, jsme teprve na začátku. Během přípravy se to celé doladí a věřím, že to bude dobré.

A jak jste viděl zápas samotný?

Kluci bojují o své fleky. Ale zápas byl ve slušném nasazení. Bude dobré, když to nasazení jen poroste, abychom zápas od zápasu šli nahoru a ukázali, že tady bude dobrý hokej.

Loni jste patřil mezi opory Karviné, letos se od vás podobná úloha čeká v Orlové? Přesto, bude to jiné. Spatřil už jste nějaké rozdíly?

Překvapila mě atmosféra, byla super. Za to bych chtěl divákům jen poděkovat. Bavili jsme se o tom s klukama v šatně a říkali jsme si, že jich je vážně hodně a že jim chceme dokázat, že v Orlové bude dobrý hokej. Doufám, že jich bude chodit stále více a více a my budeme předvádět takové výkony, aby se jim to líbilo.

Jak na orlovskou kabinu mohou zapůsobit události, které v létě proběhly?

To bych asi nechal bez komentáře…

Na co byste na závěr pozval fanoušky, na co se mohou těšit?

Chceme hrát na špici! Cíl máme jasně daný, budeme se snažit s týmem bojovat o nejvyšší příčky a poprat se o postup a druhou ligu tady vrátit. Věřím, že diváci stále budou chodit, my jim nabídneme dobré zápasy a společně se nám to povede.