Objasnění situace okolo stránek hcorlova.cz

Redakce, 01.09.2011 Jelikož čím dál častěji slýcháme dotazy směřované na budoucnost našeho webu a další působení naší redakce u HC Orlová, rozhodli jsme se do situace okolo stránek vnést jasno. Vše zatím ještě není úplně dořešeno, proto Vás alespoň seznámíme s možnými východisky.

Jak jste si možná všimli z nových karvinských stránek, tak v kompletním složení naší redakce, Tomáš Salamon a Petr Sobol, budeme působit právě na novém webu Karviné. Nabídku jsme přijali s tím, že i přes množství práce okolo správy druholigových stránek, chceme s internetovou propagací nadále pomáhat i v Orlové, jelikož jsme oba z Orlové a dlouhá léta klubu fandíme. Oba kluby společně se společností eSports, která weby provozuje, nám vyhověly a jsme rádi, že můžeme přinášet informace z obou měst najednou.

Co se týče samotných stránek, bohužel Vám nejsme zatím schopni sdělit, jestli budou zachovány v současné podobě. eSports si za jejich provoz sice nebere žádný přemrštěný měsíční paušál, ale pro klub krajského přeboru, by financování těchto stránek přeci jen mohlo být problémem. Při našem posledním rozhovoru s vedením nám p. Marosz oznámil, že se mu stránky líbí a pokusí se na ně finanční prostředky sehnat. Pokud by se mu to nepodařilo, chce přestoupit k levnější variantě, kterou eSports nabízí amatérským klubům. I v tomto případě by naše spolupráce pokračovala a na složení redakce by se nic neměnilo.

Pro Vás, jakožto fanoušky HC Orlová, je podstatné, že klub v žádném případě nechce fanoušky odříznout od informací a chce mít i nadále svůj vlastní web. Záleží jen na tom, jak budou stránky vypadat, ale po obsahové stránce by se nemělo mnoho změnit. Jedinou velkou ztrátou, kterou internetové zpravodajství z Orlové utrpí, je absence online přenosů z utkání krajského přeboru, ale to bohužel nejsme schopni ovlivnit.

Tomáš Salamon a Petr Sobol