Hráči ukázali obrovské srdce, těšilo trenéra Česlíka

Petr Sobol, 19.09.2011 Orlová - Kdo v neděli zavítal na orlovský zimní stadion, nelitoval. Rozpaky z toho, jak bude vypadat sezona v Krajském přeboru, jsou, zdá se zažehnány. Do ochozů si našli cestu diváci a hráči se jim za to odměnili velkou bojovností, ale hlavně tím, co chce každý fanoušek vidět. I trenér Česlík vyzdvihl, jak velké srdce ukázali orlovští hokejisté.

Petr Česlík byl před třemi lety u toho, když Orlová překvapivě došla až do finále druhé ligy, kde po velkém boji nestačila na tým Šumperku. V následující sezoně byl však odvolán a od té doby se v Orlové udála řada změn.

Ta největší je, že se tým po letech zase objevil v Krajském přeboru. K novému týmu se postavil opět Česlík, který dokázal složit nadějný tým, který toho může ještě hodně dokázat. Avšak to hlavní už předvedl. Hráči nechali na ledě všechno, dali do hry své srdce, bojovali do poslední vteřiny, což se vyplatilo.

O vítězství 4:3 nad Kopřivnicí rozhodla Novákova branka, která padla pět vteřin před koncem. „Byl to první zápas sezony. Řekl bych, že na začátku bylo tempo pomalejší, ale postupem času se stupňovalo. Myslím si však, že závěr už byl fantastický a nakonec z toho vyšel pěkný zápas,“ chválil si obnovenou premiéru na orlovské lavičce Česlík. „Až jsem z toho sám překvapený,“ komentoval své dojmy bezprostředně po zápase.

Kopřivnice ukázala, že má kvalitní tým a právem pomýšlí na boj o nejvyšší příčky. „Ale jaká je úroveň přeboru, to teprve uvidíme, po jednom zápase to říct nejde, počkejme si,“ nepouští se Česlík do větších úvah.

Orlová na konci mohla těžit i z toho, že má široký kádr a na hřišti se mohly zkoušet různé formace. Toho si je dobře vědom i orlovský lodivod. „Když to některým klukům nešlo, měli jsme náhradníky, kteří šli okamžitě hrát a své šance se chytli,“ chválí si Česlík. Dobře ví, o čem mluví: „Sezona bude ještě dlouhá, ale s tímto nasazením a bojovností jsem spokojen.“

Když přišla řeč na diváckou kulisu, Česlík nešel pro slova daleko. „Fantazie,“ komentoval. Orlovské publikum, které čítalo asi 450 věrných fandů, hnalo nový tým stále kupředu a pomohlo mu k plnému bodovému zisku. „Fanouškům moc děkujeme. Můžeme jim slíbit to, že do dalšího zápasu zase půjdeme srdcem a budeme se snažit přidat ještě něco navíc. Byly tam pěkné akce, pochopitelně i chyby, ale věřím, že ty vychytáme,“ pozývá fanoušky na další duel.

A čeho si Česlík na svých fanoušcích vážil v prvním zápase nejvíc? „Obrovský výkon, obrovské srdce, doufám, že to tak půjde dál!“