Kapitán Opravil: „Domácí prostředí nám pomáhá“

Petr Sobol, 27.09.2011 Orlová - Orlovští hokejisté zvládli vstup do nové sezony na jedničku. Ze dvou domácích zápasů získali plný počet bodů, do ochozů nalákali diváky, kterým předvádí líbivý hokej. Diváci se za to odměňují skvělou kulisou, která vygradovala po souboji s „B“ týmem Nového Jičína. Poklonu nejen fanouškům, ale celému týmu, střihl kapitán Ladislav Opravil, který rychle otevřel skóre zápasu a svým výkonem položil základní stavení kámen k výhře svého týmu. Na závěr pak ještě zvládl jeden vítězný souboj.

Tento článek patří k zápasu ORL - NJB 6:3
Dva zápasy, dvě výhry. Povedený start do sezony, souhlasíte?

Start do sezony nám vyšel. V letní přípravě jsme hodně makali, snažíme se to prodat a je dobře, že nám to vychází

Hned v úvodu utkání jste otevřel skóre krásnou brankou. Byl to klíč k pozdějšímu úspěchu?

Myslím, že nám to hodně pomohlo, dodalo nám to na hokejky klid. Do té akce mě krásně vysunul Malda. Přidali jsme další rychle branky, takže myslím, že jsme zápas více méně rozhodli v první třetině. Akorát jsme pak vlastními chybami dostali dva hloupé góly, zbytečně jsme se tahali o výsledek, ale byli jsme lépe fyzicky připraveni a to se v závěru zápasu projevilo.

Po rychlém startu hosté snížili na 2:3. Nezačali jste se bát o výsledek?

Během zápasu jsem vůbec neměl pocit, že bychom mohli ztratit body. Kluci hráli výborně, bylo jen otázkou času, kdy převahu, která ve druhé třetině začala být viditelná, zúročíme a přidáme další branky.

Ze dvou zápasů máte plný počet bodů. Dá se říct, že máte silný tým?

Pomáhá nám domácí prostředí a diváci, kteří jsou fantastičtí. Uvidíme, jak to bude vypadat venku. Myslím, že Kopřivnice ani Nový Jičín nemají tak kvalitní tým, jako my. Otázkou je, jak se bude jevit Studénka, Benešov nebo Krnov, kteří budou hodně nepříjemné a určitě nás potrápí.

Hosté hráli tvrdě, často za hranicí pravidel. Bral jste svůj vítězný souboj ze závěru zápasu coby pomstu kapitána?

To ne. Vyvrcholilo to před brankou, tlačili jsme. Jejich hráč mě trefil pěstí, já jsem spadl, rozhodčí to nepískl, byla chyba, že to nepřerušil. Během pěti vteřin jsme šli do sebe znovu a stalo se to, co se pak stalo. Myslím, že to byla otázka chviličky, kdy se to stane.

Vás osobně, ale i celý tým, si po zápase diváci několikrát vyvolali na led. Co na to říkáte?

Je to něco neskutečného, něco, co jsem ještě nezažil. V Karviné lidi tak nefandili, tady to je neskutečné.

Už ve čtvrtek vás čeká Bohumín. Jdete si pro další body?

Doufám, že jo. Přijedou k nám jako outsider, musíme potvrdit naši pozici a snad si i vylepšíme brankové skóre.