"Soustřeďme se na současnost a nevrtejme se v tom co bylo!" Vyzývá fanoušky Petr Česlík!

Tomáš Salamon, 27.09.2011 V neděli sehráli orlovští muži svůj druhý ostrý zápas a opět odešli z ledu neporaženi. Bezprostředně po zápase jsme vyzpovídali trenéra Petra Česlíka, který se ochotně rozpovídal o skvělé atmosféře, herním projevu svého mužstva, závěrečných emocích a momentech, kterým by se jeho mužstvo mělo pro příště vyvarovat.

Tento článek patří k zápasu ORL - NJB 6:3

Ač to zní neuvěřitelně, tak orlovský tým, který se začal skládat teprve před měsícem, odehrál už své páté utkání a opět z něj vyšel jako vítěz! Pokud byste lovili v historických archivech, jen těžko byste hledali tým, který vznikl z popela a dokázal si hned od prvního zápasu držet dlouhou šňůru neporazitelnosti a váží si toho i Petr Česlík: „Dneska se mi to líbilo. Už bylo vidět mnoho pěkných kombinací. Ten výkon podle mého názoru bude ještě stoupat. Alespoň v to pěvně věřím. Naše síla je v bojovnosti. Nějaké chyby tam samozřejmě jsou, ale to je hokej.“, pochválil své svěřence a zároveň se neubránil kritice závěrečných minut: „Myslím si, že velkou vinu na tom nese rozhodčí, protože od začátku zápasu zbytečně pustil několik faulů na obou stranách. Měl to vyloučit, protože hráči by si pak dali pozor. Ale pak přišlo několik zákroků z obou stran, které by jinak zřejmě nepřišly, ale s tím opravdu nic nenaděláme. Pokud udělá náš hráč faul na hlavu, bohužel, má být vyloučen a musíme se s tím srovnat. Ale rozhodčímu se to vymklo a hráči si pak ty zákroky začali oplácet, hromadily se emoce a v takovém případě se hold to utkání vyhrotí. I tak si myslím, že jsme to zvládli dobře a vítězství jsme si pohlídali.

Nabízela se i otázka na gólový průběh první třetiny, kdy Orlová snadno získala třígólový náskok, ale málem o něj přišla. Tuto situace trenér hodnotí s nadhledem: „Vypadalo to, že to bude snadný zápas, ale zbytečně jsme soupeři darovali dva góly. To se někdy stává. Je to mladý nezkušený tým, který tyhle situace ještě nezná a musí se z toho ponaučit. Když vedeme, tak si to musíme pohlídat ze zadu a nemůžeme se bezhlavě hnát do útoku. Z toho vznikají ty darované góly. Měli jsme ten výsledek 3:0 v první třetině udržet a myslím si, že ten zápas by byl úplně jiný.“

Stejně jako na ledě, tak i v hledišti proudí mladá krev a atmosféra tohoto zápasu překonala i fandění v dobách druhé ligy. Kulisa byla výborná a dodala utkání mnohem větší náboj. „Bylo to perfektní, fanouškům musíme poděkovat! Opravdu super!“, pochvaloval si orlovský trenér, ale přesto si k fanouškům dovolil jednu výtku: „Jen si myslím, že fanoušci zbytečně moc nadávají na pana Sznapku. Nemyslím si, že celá ta situace je jenom o něm. Tady bych se ho chtěl zastat, protože tady do toho hokeje dal hodně a nelíbí se mi ta kritika, která je upjatá jen na jeho jméno. Nechci do toho nijak zasahovat, ale my tady máme nový tým, nové cíle a fanoušci by se měli soustředit na toto. Atmosféra je perfektní, ale myslím si, že by to vrtání se v minulosti stačilo. Jinak chci fanouškům poděkovat.“, zakončil Česlík své povídání.