V neděli nás čeká velká výzva v podobě Studénky!

Tomáš Salamon, 01.10.2011 Zatím neporažená Orlová se chystá na další duel. Nově vzniklý tým zatím odbourával soupeře, kteří se mu postavili do cesty, a zamítl jim jakékoliv vítězné myšlenky. Mužstvo, které by porazilo z popela vykřesanou Orlovou, se zatím hledá a v neděli k nám míří žhavý adept na tento první skalp. Čeká nás velmi těžký zápas se Studénkou.

Tento článek patří k zápasu ORL - STU 8:2

Právě Studénka patří mezi jedny z největších konkurentů ambiciózních Orlů a určitě by ráda ukázala své síly už v prvním vzájemném střetnutí. Kromě vysokých ambicí oba kluby spojuje ještě jedna věc. V Orlové si všichni chválí výtečnou atmosféru, která nyní při zápasech panuje a v jiných městech hrajících přebor takováto podpora nebývá zvykem. Studénka je však výjimkou. Přestože se v malém městečku nikdy nehrál hokej na vysoké úrovni, fanouškovská základna zde byla vždy solidní a tamní příznivci jezdili své mužstvo podporovat i na venkovní stadiony. Věřme, že se i v Orlové někdo ukáže a doplní skvělou kulisu na orlovských tribunách.

Ale přejděme k týmu samotnému. Jméno, které samo o sobě dělá tým nebezpečným, zní Pavel Šebesta! Obrovitého a hlavně velezkušeného útočníka snad v Orlové není třeba představovat. Na našem ledě se naposledy objevil v semifinále ročníku 2009/10 v dresu Valašského Meziříčí a nečekalo ho tehdy příjemné přivítání. Orlovským fanouškům se při prvním zápase ve Valmezu nelíbily neustálé stížnosti směrem k rozhodčímu, které tehdy kapitán Valachů měl, a při nástupu na Orlovský led Šebestu zasypaly stovky balíčků papírových kapesníků, aby se mohl „vyplakat“ jinde než u hlavního sudího. I přes tyto neustálé stížnosti ovšem patřil mezi nejlepší hráče Valmezu i celé druhé ligy a i orlovské publikum by jeho služby bralo všemi deseti. Ve druhé lize předváděl neuvěřitelné kousky a netroufám si tipovat, čeho bude schopen v krajském přeboru. Obránci se budou muset mít na pozoru.

Další známé jméno, které nemůže zůstat bez povšimnutí je Ondřej Tatarčík. Vítkovický odchovanec, který si jednu druholigovou sezonu odkroutil v Orlovském dresu, si vyzkoušel i extraligu za Vítkovice a Znojemské Orly. Jednu sezonu rovněž brázdil prvoligový led Třebíče. V posledních letech jeho jméno bylo spjato s Valašským Meziříčím, kde ještě loni ve třiceti zápasech nastřádal šest gólů a pět asistencí. Nejsou to pravda nijak převratná čísla, ale v Krajském přeboru bude bezpochyby patřit mezi nejlepší hráče.

Zapomínat nesmíme ani na kvality Václava Merty, Adama Křiváka nebo Davida Kostelňáka. Do branky Studénky se s největší pravděpodobností postaví Michal Pastorek a záda mu bude krýt mladý Rostislav Medek. Pokud některé týmy můžou Orlům dělat problémy v cestě za celkovým prvenstvím, tak právě Studénka patří mezi ně! V neděli od 17:00 uvidíme napínavý zápas, do kterého obě mužstva nastoupí s maximální motivací. Přijďte se podívat a staňte se součástí jedinečné atmosféry, která bude na orlovském zimním stadionu určitě panovat!