„Kluci mají sílu,“ těší trenéra Česlíka

Petr Sobol, 03.10.2011 Orlová - Také po utkání se Studénkou jsme si k mikrofonu pozvali lodivoda orlovské lavičky Petra Česlíka. Ten svůj tým ve skvělé kulise dovedl ke třetí výhře v řadě a po zápase tak měl důvod k radosti. Jeho svěřenci jsou zatím suverénní a předvedenou hrou potěšili každého, kdo na orlovský stadion zavítal. Jak nejen utkání trenér hodnotil? To se dočtete níže.

Tento článek patří k zápasu ORL - STU 8:2
O SOUBOJI SE STUDÉNKOU

Říkali jsme si, že musíme hrát opravdu naplno, navíc jsme tady měli poprvé návštěvu z města. Věděli jsme, že přijede kvalitní tým, posílený o Šebestu či Kostelňáka. Hráči to nepodcenili, bojovali, za stavu 1:1 to bylo stále otevřené, v první třetině jsme zbytečně promrhali asi šest šancí, mohli jsme vést klidně i 4:1, mohlo to vypadat zase jinak. Ale co jsme nedali ve třetině první, jsme si vynahradili ve druhé, dali jsme na 2:1, rychle na 3:1, pak dva slepené góly a myslím, že jsme předčasně rozhodli o utkání.

O VYSOKÉ VÝHŘE

Že bychom vyhráli takovým rozdílem? To jsme určitě nečekali. Dali jsme rychlé góly, a když jsme pak přidali na 5:1, to by asi položilo každý tým.

O HLAVNÍCH ZBRANÍCH TÝMU

Řekl bych, že máme hodně mladých kluků, dobře jsme potrénovali, dobře bruslíme. V tom byl hlavní rozdíl prvních tří zápasů. Soupeře zatím přebruslujeme, přehráváme je. Ale ještě přijdou těžcí soupeři, Benešov, uvidíme, co předvede Krnov, dostaví se i nějaké krize. Hlavní bude play-off, ale to je ještě daleko. Je však vidět, že mladí kluci mají sílu, srdce, že se rvou za Orlovou, je to parádní.

O KÁDRU

Už jsme vyzkoušeli v podstatě všechny hráče, všichni dostali svůj prostor. Teď máme zraněné beky, dneska jich hrálo jen šest. Co se týče útočníků, budu rád, když jich zůstane 14. Kádr ale máme uzavřený, v záloze ještě sice máme dva mladé hráče, ty však nejspíš pustíme na hostování nebo střídavé starty. Tým je pospolu, sedl si.

O MOŽNÉM POSÍLENÍ

Někteří hráči by údajně na střídavé starty měli chodit. Zatím takto máme jen Robina Pavlase z Havířova. Tým zatím extra posilu nepotřebuje, váží si šance, že může hrát a já bych do toho teďka nezasahoval.