„Jsme spokojeni, ale nesmíme usnout,“ chválí úvod sezony střelec Jakub Szajter

Petr Sobol, 05.10.2011 Orlová - V Orlové doznívají ohlasy po nedělní kanonádě na úkor Studénky a hráči už se chystají na sobotní duel v Rožnově, který bude první venkovní zkouškou Orlů. Ti sezonu začali skvěle a potřetí v řadě nezaváhali. Dvěma trefami a bojovným výkonem k tomu napomohl také dravý Jakub Szajter.

Tento článek patří k zápasu ORL - STU 8:2
Třetí zápas, třetí výhra. Čekali jste takový vstup do sezony?

Věřil jsem v sílu našeho týmu, protože máme mladé šikovné kluky, ale také zkušené hráče a když se to skloubí dohromady, tvoří to kompaktní silný celek. V dobrý vstup do sezony jsem zkrátka věřil.

Od Studénky se čekalo, že prověří vaši sílu. Nakonec jste ji smetli. Nepřekvapil výsledek i vás?

Před zápasem jsme si byli vědomi toho, že Studénka bude silný, zkušený tým, s hráči, kteří mají zkušenosti z vyšších soutěží. Na druhou stranu jsem věřil v sílu a schopnosti našeho týmu, které se nakonec ukázaly jako vítězné.

Co se tedy z vašich výkonů z úvodu sezony dá vyčíst?

Myslím si, že od začátku sezony jsme udělali velký pokrok. I když jsme v přípravných zápasech vítězili, výkony nebyly až tak ideální. Tvrdě trénujeme a nacvičujeme herní situace, což se projevilo i v prvních třech zápasech. Jdeme zápas od zápasu s tím, že chceme vyhrát a bojovat do poslední vteřiny.

První třetina byla hodně vyrovnaná, kde se to nakonec zlomilo?

Od začátku jsme byli lepším týmem, ale neproměnili jsme některé vyložené šance, čímž jsme jim dali šance v podobě přesilových her. Zhruba od páté minuty druhé třetiny jsme začali Studénku přebrušovat, z čehož vyplynuly naše šance a góly. Nesmím ovšem zapomenout na výborně chytajícího Volfiče, který byl základem úspěchu.

V čem byla vaše síla větší než vašeho soupeře?

Jak už jsme řekl, naše největší síla byla v tom, že jsme začali více bruslit než soupeř a z toho vyplynulo plno našich šancí i gólů. A také velká bojovnost a chuť po vítězství.

Vy sám jste dával branku na 4:1 a utnul tak asi poslední naděje hostí. Jak se branka zrodila?

Skočil jsem na led, když jsme zrovna zakládali útok. Najel jsem si do středního pásma, kde mi poslal dlouhou nahrávku Radek Burgel, sklepl jsem kotouč na Jirku Pavláta, který puk zatáhl, obkroužil branku a hodil mi přihrávku mezi kruhy. Já už jsem nemohl udělat nic jiného, než z trojnožky vystřelit. A padlo to tam.

Chvíli na to jste přidal další trefu. Takže asi panuje spokojenost?!

Spokojenost je, ale nesmíme usnout, dál pracovat a jít od zapasu k zápasu. Není důležité, že jsem dal ty góly zrovna já. Jednotlivec nedokáže nic. Musíme hrát týmovým duchem a každý zápas bojovat.

O víkendu vás čeká první venkovní zápas. Jak vidíte své šance v Rožnově?

Do zápasu v Rožnově nastoupíme tak, jako na každý zápas s cílem vyhrát. Čeká nás první zápas venku a bude to těžší než doma, kde máme šestého hráče do každé pětky. Tím jsou skvělí fanoušci. Do Rožnova pojedeme s jednoznačným cílem získat 3 body!