V sobotu Orly čeká první venkovní utkání

Tomáš Salamon, 07.10.2011 Je to už téměř týden, co Orlová na svém ledě přejela Studénku ozdobenou jmény jako Pavel Šebesta, Ondřej Tatarčík nebo David Kostelňák a je zde další utkání. Tentokrát opět uvidíme nepoznané, jelikož nás čeká první zápas nového týmu na venkovním ledě.

Tento článek patří k zápasu ROZ - ORL 3:7

Orlová jede na led Rožnova pod Radhoštěm posílena o vysoké vítězství nad Studénkou, ale tentokrát se nad utkáním vznáší jeden otazník. Zatím Orli odehráli všechna svá utkání před domácím publikem a byli hnáni výtečnou atmosférou. Nyní je čeká první zápas ve venkovním prostředí a uvidíme, jak se s tím popasují. Nicméně se předpokládá, že i takto odehrají domácí utkání, protože je na utkání jede podpořit početná skupina orlovských fanoušků a předpokládá se, že na rožnovském stadionu, který nemá tribuny, budou v „hledišti“ pány.

Naděje orlovského celku zvyšuje i to, že jsou hráči nabuzení dlouhou vítěznou sérií a od svého vzniku tým ještě nepoznal porážku, takže je v dobré pohodě a věří si na kteréhokoliv soupeře. Problémem by bylo, kdyby naši hráči získali pocit neporazitelnosti a Rožnov podcenili. Uklidnit nás může fakt, že doposud měl tým obrovskou motivaci a chuť hrát, takže věřme, že si i tentokrát Česlíkovi svěřenci sáhnou na dno a udělají vše pro co nejlepší výsledek.

Rožnov má na svém kontě zatím jednu výhru ve čtyřech utkáních. Sezonu začal ve Studénce, odkud odjížděl s prohrou 6:3. Ve druhém kole se Valaši zastavili v silné Kopřivnici, kde urvali svou první a zatím jedinou výhru 5:2. Následovala prohra o gól na domácím ledě s Krnovem a výlet do favorizovaného Horního Benešova. Po vyrovnaném průběhu nakonec rožnovští podlehli 5:3 a jeli domů opět s prázdnou.

Podle statistik by se dalo říct, že je Rožnov slabým týmem, ale když přihlédneme k tomu, že s výjimkou Studénky nedostal žádný velký výprask a s favorizovanými týmy držel krok, není zde prostor pro jakékoliv podceňování! Výstražný vykřičník bije u výhry nad silnou Kopřivnicí a Orli to budou mít hodně těžké, pokud budou chtít z Rožnova přivézt nějaký ten bodík. Věřme, že se to podaří a vítězná série a bude prodloužena.