Výjezd do Rožnova očima fanouška. "Zkrátka paráda!"

Redakce, 11.10.2011 V sobotu 8.10.2011 uspořádal fanclub HC Orlová autobusový výjezd na první venkovní utkaní krajského přeboru do Rožnova pod Radhoštěm. Výjezd jen potvrdil nově vzniklou horečku a hlad po hokeji v našem městě. Již na posledním mistrovském utkání proti Studénce, které jsme bravurně zvládli, se přihlásilo a zaplatilo zálohu na výjezd cca 30 zájemců. Ti, kteří znají problematiku autobusových výjezdů, mi dají za pravdu, že se jednalo o velmi vysoké číslo!

Tento článek patří k zápasu ROZ - ORL 3:7
Přišel den D a odpolední sraz nedočkavých oveček u restaurace Slavie. Po spočítání členů výjezdu vyjíždíme, nálada je bojovná a napětí stoupá s najetými kilometry. Trénují se pokřiky a dolaďují se detaily. V minulosti se jenom konzumovalo, ale teď se většina snaží dělat věci poctivěji.

Po příjezdu na místo jsme zaskočení „pořadatelskou službou“ a vizáží samotného rožnovského stánku. Čekáme na příchod prodavačky lístku, zřejmě nás tady vůbec nečekali. Někteří míří do nedaleké hospůdky, zbytek zůstává venku a nedočkavě se kouká přes sklo do té jejich arény. K tomu je velká zima, polykáme na prázdno, je to jako ve zlém snu.

A pravda se stává skutečnosti, opravdu žádná tribunka, jenom lavičky kolem hrazení. Jak někteří podotýkají, to my máme Sazka arénu. Konečně! Přinesli lístky, začali je prodávat a my jdeme prozkoumat, kde to vlastně budeme hrát.

Když vcházíme dovnitř, přichází další rána, je tam totiž ještě větší zima, než venku. Po chvilce rozkoukavání nacházíme minirestauraci s občerstvením a čajem se zahříváme. Taky tam potkáváme vedení naší lavičky a po uvítání odpovídáme na dotazy z jejich strany, abychom se v zápětí zeptali my na sestavu a další podrobnosti. Vše probíhá více než v přátelském duchu, dostali jsme soupisku našich barev a jdeme zabrat nějaké to „dobré“ místo.

Stojíme na lavičkách přímo u hrazení a za velkého povzbuzování sledujeme nástup našich barev. Poté nastupují i „hosté“. A konečně, utkaní začíná, nastává vzájemné oťukávaní, vzápětí se natlačí před domácího brankaře Laďa Opravil a dorážkou své vlastní střely dává náš první gól. Ve druhé minutě utkání. Následuje boj o každý centimetr ledu, při jednom nahození na naší branku se domácí útočník vůbec nesnažil vyhnout našemu Marku Volfovi a sráží ho tvrdým direktem k zemi, za což je mu udělen trest 5 min + do konce utkaní. Těžká rána do již tak prořídlé sestavy Rožnova, který celé utkání odehrál se dvěma pětkami.

Měla přijít naše dlouhá přesilovka, ale začal úřadovat rozhodčí. Vyloučil nám během chvilky dva hráče a rázem měli výhodu domácí. K jeho výkonu se nemá vůbec smysl vyjadřovat.

Třetinu jsme vyhráli 1:0, jdeme do minirestaurace na občerstvení, na klobásky, se kterými na nás nebyli vůbec připraveni. Po chvíli hlásí vyprodáno.

Ve druhém dějství nás domácí zatlačili a chvílemi i přehrávali. Ale nic ze svého tlaku nevytěžili. Pak se prosadil Jakub Fabrý, chvíli poté padá i třetí gól v podání Jindřicha Hublíka, který nedál šanci domácímu brankáři střelou z pravé strany nad položený beton. Naši se uklidnili a dohráli třetinu v klidu. Na tabuli svítilo skoré 0:3 a nebylo pochyb o transportu bodů do orlovského hnízda.

Ve třetí třetině podnikli domácí akci dva na jednoho, Marek Volf ji sice skvělé zlikvidoval, ale dojíždějící hráč dopravil puk do sítě, kotouč ležel mezi nohama na břiše ležícího brankáře, 1:3. Orli však Tomášem Foltýnem zvýšili vedení na 1:4 a nedovolili žádné drama. Pokračovala branková přestřelka mezi oběma týmy, kdy jsme udržovali minimálně dvoubrankový náskok, až konečně ve vlastním oslabení po pěkné spolupráci Ládi Opravila s Michalem Novákem uzavřel střelou do prázdné branky druhý jmenovaný konečné skóre na 3:7.

Po utkání jsme na led naházeli konfety a zapálili bílo-modré dýmovnice. Kupodivu nás pořadatelé nehanili, ba co víc, fotili si naší zábavu jako japonští turisté památky v Praze. Nastala děkovačka a bylo vidět, že naše hráče hodně baví hrát hokej pro fanoušky. Loňský tým by se měl povinně podívat, jak to vypadá, protože asi zapomněli, že se hokej hraje především pro diváky.

Po odchodu hráčů do kabin začíná jejich vyvolávání zpět a čekaní zda přijdou, i když se hraje venku. Nezklamali nás, přišli a děkovačka mohla pokračovat. Zkrátka PARÁDA!!!

Celkové fanouškovské skóre je 2:1 pro nás. Vezeme tři body, ovládli jsme zimák, čestný úspěch Rožnova je zaznamenán formou tržby, kterou zde zřejmě ještě neměli.

Po příjezdu do Orlové zůstalo pár fanoušku ve Slavii, aby vyčkali na příjezd autobusu s hráči. Po jejich příjezdu přichází další děkovačka venku, poté se všichni přesunuli do Slavie. I hráči samotní nám děkují za obrovskou podporu, což se nám teda v minulých sezonách nestalo.

Tímto bych jim chtěl i za ostatní fandy poděkovat a těšíme se na další hokejové šílenství.

Výjezd očima fanouška: Miroslav Fajčák alias #21 MIJONEK