Orli jdou opět do boje, ve čtvrtek je čeká Bohumín (AKTUALIZOVÁNO)

Petr Sobol, Tomáš Salamon, 12.10.2011 Orlová - Další možností, jak můžete v akci vidět orlovské hokejisty, je už tento čtvrtek. V dohrávaném zápase míří na orlovský led hokejisté Bohumína. Orli za sebou mají čtyři zápasy a k tomu plný počet bodů. Ten se čeká i po čtvrtečním večeru, Orlová je v duelu favoritem. Chcete vidět další krásné představení? Tak přijďte v 18 hodin na hokej.

Tento článek patří k zápasu ORL - BOH 8:1
¨

Ani venkovní prostředí nezastavilo rozjetou orlovskou mašinu ve vítězné sérii. Pravda, je třeba dodat, že Orli v Rožnově pod radhoštěm hráli před domácí kulisou a nerozhodovalo, na kterém stadionu se hraje, ale naši borci zkrátka stále nenašli přemožitele.

Dalším, kdo se o to by měl být Bohumín. Konečně se tedy náš stadion dočká a uvidí ligové derby se soupeřem sídlícím v sousedním městě. Obě mužstva se střetla už v přípravě a byl to tehdy první zápas obou nově vzniklých celků. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný a vypadalo to, že nás v poslední třetině čeká napínavé drama. Opak byl pravdou. Orli se rychle ujali vedení a ve zbytku průběhu přidali další tři branky, takže konečné skóre znamenalo debakl 7:4.

Ligové střetnutí s Bohumínem se mělo konat už před čtrnácti dny, jenže tehdy skromný kádr našeho soupeře trápila marodka a zápas byl odložen. Orlovské vedení ctilo důstojnost soupeře, protože Bohumín v té době disponoval dvanácti hráči a ty tehdy navíc trápila vysoká marodka, takže by se zápas s největší pravděpodobností proměnil ve frašku. Nikoho by nemohla těšit výhra nad takto zdecimovaným soupeřem a odložení zápasu byl zřejmě nejlepší krok.

Ani v plné síle Bohumín nedisponuje nijak hrozivým kádrem. Přestože doplnil tým o pár mladíků z okolí, ze soupisky našeho souseda rozhodně strach nejde. Tým zatím stihl tři utkání, ve kterých nevybojoval ani bod a celkové skóre činí hrozivých 5:27. 1:14 dostali bohumínští naloženo na vlastním ledě od Krnova, 5:2 prohráli v novém Jičíně a 2:8 je opět doma s Kopřivnicí.

Na ledě uvidíme známé tváře. Asi nejvýraznější z nich je bezpochyby brankář David Kolář, který v Orlové hokejově vyrůstal a několik startů si připsal i za druholigový A tým. V útoku budou nebezpeční Jakub Heidler, Lukáš Zaoral nebo Michal Belanec, který rovněž v Orlové okusil druhou ligu.

Zkrátka a dobře, Bohumín by neměl být týmem, který ohrozí orlovskou vítěznou šňůru, ale určitě bude minimálně v úvodu zápasu nepříjemně kousat a obzvlášť v tak nevyzpytatelné soutěži, jakou je krajský přebor se může stát vše. Jediné, co je jisté, tak že na orlovském stadionu bude panovat vynikající atmosféra a vy můžete být její součástí! Orlová se nyní hokejem baví. Skvělým prostředím žijí nejen fanoušci, ale i samotní hráči, kteří si euforii užívají rovněž. Návštěva tohoto utkání se zajisté promění ve skvělý zážitek, takže neváhejte a buďte od 18:00 u toho.