Na začátek s nováčkem z Uherského Hradiště

Petr Sobol, 07.09.2010 Orlová - A je to tady. Všichni hokejoví fandové si mohou oddechnout, další sezona je za dveřmi. A to doslova. Ve středeční podvečer se naplno rozjede také na orlovském stadionu. Domácí borci změnili před sezonou název a na led tak vyjedou coby HC Plus Oil Orlová. Zaútočí na nejvyšší mety?

Tento článek patří k zápasu ORL - UHR 6:1

Poté, co modrobílí hokejisté v loňské sezoně skončili v semifinále, kdy nestačili na Bobry z Valašského Meziříčí, myslí nyní domácí fanoušci i hráči na mety vyšší. O první lize se sice nahlas nemluví, ale tajným přáním je vyšší soutěž určitě pro všechny. První překážkou k této metě bude nováček z Uherského Hradiště.

Svěřenci Petra Sakrajdy staršího se zkoušeli do druhé ligy probojovat už předloni, to však neuspěli. Po loňské úspěšné baráži s Karvinou už se ale mohou těšit na souboje ve vyšší soutěži. Coby nováček hledali představitelé klubu četné posily, přišlo hned dvanáct nových hráčů. Stejný počet hokejistů, jako v týmu zůstal. Kde můžeme hledat největší posily? Z Uničova přišel obránce Jan Heča. Po jeho boku vyztuží defenzivní řady Josef Šimek, Lukáš Matula a Tomáš Vodák. O branky se budou nově starat zkušený forvard Josef Mikeš, Václav Klabačka, Roman Nesrsta či Jiří Piluša. Pokud se v Třinci neprosadí Sakrajda mladší, syn místního trenéra, dá se čekat další velká posila.

Hokejisté Uherského Hradiště sehráli pět přípravných duelů. Dvakrát podlehli Břeclavi, reputaci si však napravili v dvojzápase s Prostějovem a třetí výhru si připsali proti Uničovu. Nováček soutěže tak půjde do nového ročníku nejen s velkou motivací, ale také s dávkou sebevědomí.

I když Uherské Hradiště přijede na sever Moravy se značně posíleným kádrem, favoritem jsou domácí Olejáři. Hokejisté Orlové nenesou jen nový název, ale v kabině přivítali hned několik nových jmen. Prokopa, Najdeka, Vydru či Potočného, kteří shodně odešli do Havířova, by měli minimálně nahradit zvučné posily, které se před sezonou podařilo získat.

Na lavičku Orlové usedl zkušený kouč Aleš Flašar, který posledně trénoval polskou Osvětim a v kabině přivítal hned několik nových jmen. Nejzvučnější posilou v orlovské kabině je velezkušený obránce Miroslav Javín, který hrával extraligu za Vítkovice, Havířov či Opavu. Obranné řady vyztužil také Milan Gajda. Ten přišel z Břeclavi, stejně jako kanonýr Tomáš Prachař. O branky by se měl rovněž starat Michal Holuša. Konkurenta miláčkovi tribun, brankáři Dušanu Šafránkovi, by měl zase vytvořit kvalitní gólman Michal Gleich.

Je však pravděpodobné, že změny nejsou konečné a v soupisce se ještě objeví další nová jména. Už v přípravě Olejáři ukázali, že se na domácím ledě můžeme těšit zajímavým zápasům. Po přípravě s korejským celkem High One Chuncheon, polskou Osvětimí, Havířovem či Frýdkem – Místkem je taky konečně ostrý start.

Tak neváhejte a ve středeční podvečer, v 18:00, si udělejte cestu na orlovský zimní stadion a podpořte domácí hokejisty, aby do nového ročníku vykročili správnou cestou. Sezona bude dlouhá a náročná, proto bude vydatná pomoc fanoušků potřeba. Jako první stojí v cestě Uherské Hradiště, nenechte si tento start ujít.