Druhá čtvrtina startuje, Orli letí do Kopřivnice

Petr Sobol, 22.10.2011 Ještě nedávno probíhaly spekulace o tom, jak hokej v Orlové nakonec dopadne, nyní se blíží listopad a Orli vstupují už do druhé čtvrtiny základní části krajského přeboru. Tu první zvládli bravurně, všichni proto věří, že i ta druhá bude stejně úspěšná. V sobotu však čeká Orlovou těžká zkouška, zápas v Kopřivnici.

Tento článek patří k zápasu KOP - ORL 2:1
V neděli 18. září se po dlouhých letech vrátil na orlovský led krajský přebor. Fanoušci příliš nevěděli, co od soutěže mají čekat, přesto jich na stadion přišlo hodně. A nikdo nelitoval. První soutěžní zápas proti Kopřivnici nabídl pohledný hokej s dramatickou zápletkou a šťastným koncem.

Orli v úvodním klání vyzvali ambiciózní Kopřivnici. Třikrát vedli, soupeř se ale třikrát dokázal dotáhnout. Když už se zdálo, že zápas směřuje do prodloužení, udeřil Jan Novák. Sekundu před koncem poslal kotouč do sítě, zajistil Orlové výhru 4:3 a rozpoutal velkou euforii.

Tento zápas a bojovný výkon s maximálním nasazením orlovských hráčů rozpoutal atmosféru, kterou si všichni pochvalují. A také byl úspěšným startem do sezony, která se zatím vyvíjí velmi pozitivně. Orlová má za sebou sedm zápasů, šest z nich bylo vítězných. Jen z krnovského ledu odjeli Orli poraženi.

A právě Krnov po čtvrtině základní části kraluje tabulce, na kontě má 18 bodů, stejně jako Orlová, zdobí ho jen lepší skóre.

Orlovské hokejisty nezdobí jen pohledná hra a hokejové srdíčko, ale také pevná obrana. Duo Volf – Noga za svá záda pustilo 22 branek, jen Kopřivnice se může pyšnit lepším číslem – 21. A právě Kopřivnice s bývalým orlovským gólmanem Unzeitigem je sobotním soupeřem Orlů.

Hokejisté Kopřivnice pPo prohře v Orlové sice ještě doma nestačili na Rožnov, poté ale zabrali, pět dalších soupeřů, včetně Krnova porazili, a v tabulce jim patří třetí místo.

Sobotní souboj tak slibuje velkou bitvu o důležité body, která startuje v 17 hodin.