Člen "baby line" Jakub Fábry: "Štěstíčko se od nás nyní trošku obrátilo"

Petr Sobol, 24.10.2011 Orlová - V sobotním duelu na ledě Kopřivnice Orli těsně nestačili a prohráli 1:2. O jedinou branku Orlové se postaral šikovný mladý útočník Jakub Fábry, který se svými spoluhráči vytvořil údernou a dravou "baby line". A v té se Fábry cítí jako ryba ve vodě. Jen ho mrzí, že se v Kopřivnici od Orlové odklonilo potřebné štěstíčko.

Tento článek patří k zápasu KOP - ORL 2:1
V prvním zápase jste Kopřivnici o gól porazili, nyní o gól prohráli. V čem byl zápas nyní jiný?

Zápas v Kopřivnici se od toho domácího moc nelišil. Hrálo se útočně na obou stranách, jenom těch gólů padalo méně. Snad jen to štěstíčko se tentokrát od nás obrátilo. Oproti ostatním zápasům nyní padlo málo gólů. Byl to duel brankářů a obran?

Dalo by se říct, že byl. My jsme těch šancí měli určitě více, ale nemohli jsme dlouho vyzrát na výborného brankáře domácích. Ten byl asi klíčem k úspěchu Kopřivnice. I Volfič ale podal, jako pokaždé, obdivuhodný výkon.

Kromě Kopřivnice jste prohráli ještě v Krnově. Jsou tyto dva týmy ty, které jsou společně s vámi asi nejsilnější?

Určitě ano, i samotná tabulka tomu odpovídá.

Soupeř byl o branku napřed, v čem byl lepší než vy? Vyhrál zaslouženě?

Zasloužené vítězství to určitě nebylo. Ale jak už jsem řekl, to štěstí, které se k nám přiklonilo v posledních sekundách domácího utkání, se asi obrátilo tentokrát proti nám.

Kopřivnice dlouho vedla 1:0, jen co zvýšili, přišlo snížení. Věřili jste, že zápas ještě otočíte? Měli jste k tomu příležitosti?

Šancí bylo určitě hodně. Jenom se nám je nedařilo proměnit. Do poslední sekundy jsme věřili, že ten zápas aspoň vyrovnáme, a že v prodloužení nebo na nájezdy získáme bod navíc. Bohužel se tak nestalo a odjeli jsme domů s prázdnou.

Kontaktní gól padl z vaší hole. Jak se branka zrodila?

Celá akce začala za bránou Kopřivnice, kde Michal Novák vybojoval puk a výborně se prodral před bránu. Tam byl Kuba Szajter, ten vystřelil, ale jeho střela byla tečována obráncem, puk se dostal před bránu přímo ke mně, kde se mi ho podařilo ze vzduchu sklepnout do sítě.

V úvodu sezony jste nedostával příliš šancí, nyní ale patříte mezi opory týmu a držíte se na vrchních číslech v tabulce produktivity. Jste se svými výkony tedy spokojen?

Je pravda, že první zápasy jsem nehrál tolik, kolik bych si přál. V prvním zápase jsem nastoupil v polovině, ve druhém až ve třetí třetině. Od třetího zápasu ale hraju pravidelně a daří se mi i sbírat body. Samozřejmě jsem se svými výkony spokojený, ale důležitější jsou výkony celého týmu, než ty jednotlivců.

Vaší mladé, úderné a produktivní formaci se přezdívá "Baby line". Sedli jste si spolu ideálně?

Už dlouho jsem si nesedl se spoluhráči tak ideálně, jako se Šajtym a Folťasem. Na ledě o sobě víme a dokážeme si navzájem vyhovět. Všichni tři patříme mezi nejmladší hráče v týmu, proto baby line, takže nám nechybí i potřebná dravost, která je základním úspěchem naší pětky.

Základní část začala psát druhou čtvrtinu. Změnilo se něco oproti úvodu? Je v kabině pořád cítit velké odhodlání a bojovnost?

Odhodlání a bojovnost nám určitě nechybí. Akorát zranění se začíná hromadit. Po Láďovi Opravilovi se nám teď zranil i Peťa Ivanka. Jejich absence bude určitě znát, ale věřím, že druhá čtvrtina bude minimálně stejně úspěšná, jako ta první.