Mládežnický servis: Mladší a starší žáci

Tomáš Salamon, Radek Benda, 30.10.2011 Je neděle a my přicházíme s pravidelným mládežnickým servisem. Tentokrát nám do redakce dorazily bohužel jen výsledky žákovských družstev. Zato však velmi podrobně, takže si můžete přečíst bohaté info o mladších i starších.

Mladší žáci

Na státní svátek 28.10.2011 zajížděli mladší orli do Opavy. Úvod utkání hostujícího celku z Orlové se vyvíjel velmi dobře. Ve vlastním oslabení již v čase 1:28 skóroval svým prvním gólem sezóny Gabriel Kolder, který svým důrazem před brankou doklepl střelu Dominika Švece za záda domácího brankáře Aleše Straky, 0:1. Vedení hostů však netrvalo dlouho. V 3:58 se stav srovnal na 1:1. Od té doby Opava převzala otěže zápasu, jenž byly z jejich strany zcela jednoznačnou dálnicí vedoucí k výhře. HC Slezan Opava deklasoval hostující celek z Orlové vysoko 18:3. Po třetinách 6:1,6:2 a 6:0. V čase 29:42, byl hostující gólman Lumír Firla vystřídán Jonášem Kloskem.

Za hostující celek skórovali G. Kolder, Šindelka Jakub a Kanaloš Josef. asistence: Švec D. , Skácel J. , Kaleta P.
Za domácí tým skórovali: Kadula 3x, Vojtovič 4x, Beránek 7x, Laš,Thiel,Rozboril a Backa přidali po jedné brance. asistence: Vojtovič 2x, Kadula 2x, Laš 1x, Beránek 2x, Revaj 1x


V neděli 30.10.2011 hodinu po poledni, bylo vhozeno úvodní bully mezi domácí RT TORAX PORUBA a HC ORLOVÁ.

Stav se měnil již ve 3 minutě zápasu, kdy se do vedení dostal domácí celek 1:0. O dvě minuty už na světelné tabuli svítila u domácích číslovka 2, 2:0. Orli zjevně zaspali začátek utkání. Ale v 8 minutě zavládla na lavičce hostů radost, kdy Jakub Šindelka dojel nahozený kotouč a mezi nohy domácího gólmana rozvlnil síť. Stav se tedy měnil na 2:1. Hra měla spád, obě mužstva bojovala o každý puk a o každý centimetr ledu. Hosté tlačili soupeře k chybám při rozehrávce, neproměnili několik slibných šancí a tak nepsané pravidlo nedáš-dostaneš nenechalo na sebe dlouho čekat a v čase 17:33 odskakují domácí na rozdíl dvou branek 3:1. Tento stav vydržel do první sirény.

Do druhé třetiny Orli vyloženě vlítli s chutí. Vytvořili si hned od začátku vyložené šance. Jednu z příležitostí dát kontaktní gól měl na hokejce Aleš Přeček, který si vyměnil puk s Břetislavem Jančarem, ale domácí brankář byl v pravou chvíli na prvém místě. Do šancí se dostali i obránci Martin Svrčina a Ondřej Benda, kteří několika střelami protáhli domácího brankáře, u kterého stálo hokejové štěstí. Ale skvělými zákroky se předvedl i hostujíci Daniel Šembera, který ze svého rukávu vytáhl několik gólmanských es. Hostujíci celek bojoval jako jeden muž. Ke slovu se dostali i osobní souboje. Prostě hokej na který se oproti minulém zápase dalo dívat. Ve 30 min se po skvělém zákroku Šembery, který se stačil přesunout od levé tyče k pravé skokem, čímž vyrazil puk letící do prázdné brány do prostoru , kde stál nikým nekrytý domácí křídelní útočník, který jen zasunul puk do odkryté brány 4:1. I přesto se hosté vzchopili, zmobilizovali síly a svými šancemi přiváděly do varu nejen diváky (rodiče) ale i sami sebe. Smůla se lepila střelcům z Orlové vyloženě na hole. Puk ne a ne zapadnout za záda domácího brankáře. Po druhé třetině stav 4:1.

Třetí třetina začala stejně jako druhá náporem hostujícího celku. Do přečíslení 2 na 1 se z vlastní třetiny dostal O. Benda s B. Jančarem. Ale na místě stál opět brankář domácích. Skvělým obranným zákrokem se blýskl i hostující Filip Adamczyk, který odzbrojil domácího útočníka, který již směřoval sám na D. Šemberu. Na časomíře se zastavil čas 56:53, kdy domácí celek využil přesilovou hru a pátou brankou uzavřel konečné skóre zápasu 5:1. Hostům z Orlové chybělo hokejové štěstí a možná i větší , hlavně hlasitá podpora fanoušků- rodičů.

Informace o mladších žácích zpracoval a komentáře napsal vedoucí družstva, Radek Benda.

Starší žáci

8. Kolo Ligy starších žáků
HC Slezan Opava - HC Orlová 9:2 (3 : 1) (2 : 0) (4 : 1)
Branky a asistence HC Orlová: 18:49 Skalka Jan, 51:30 Hubl Dominik ( Sokanský Michael, Skalka Jan )
Brankář: Křehlík Ivo inkasoval z 61 střel 9 branek úspěšnost 85,25%
Poměr střel na branku: 61:19
HC Orlová: Křehlík Ivo - Sokanský Michael, Klus Dominik, Teplanský Radim, Sehnálek Petr - Macko Michal, Hubl Dominik, Sojka Kristián, Piš Daniel, Skalka Jan, Horecký Martin, Jelínek Jan, Grygerek Jiří, Švec Adam, Janík Tadeáš

Komentář k zápasu:

Ve sváteční den zajížděli starší žáci na led favorizované Opavy. Bylo jasné, že Slezan má ve svém kádru spoustu šikovných hochů, ale naši chlapci s nimi chtěli minimálně držet krok, popřípadě je potrápit. Přestože v první třetině předvedli sympatický výkon, prohrávali v ní už 3:0. Před přestávkou stihl snížit Jan Skalka a na jeho výkon chtěli Orli navázat i ve druhé třetině. Bohužel se to nepovedlo a za brankářem Křehlíkem skončily další dva kotouče. To ovšem nelze mít strážci Orlovské klece za zlé, jelikož během celého zápasu čelil jednašedesáti střelám. Ve třetí třetině skončily v orlovské sítě další čtyři rány a branka Dominika Hubla byla jen sporadickým úspěchem prohraného zápasu. Přesto Orli proti silnému soupeři předvedli dobrý výkon a věřme, že příště budou Opavě zase o krok blíž.


9. Kolo Ligy starších žáků
HC RT Torax Poruba - HC Orlová 1:8 (0 : 0) (0 : 4) (1 : 4)
Branky a asistence HC Orlová: 23:32 Janík Tadeáš ( Macko Michal, Grygerek Jiří ) - 26:35 Skalka Jan - 34:32 Sojka Kristián ( Skalka Jan ) - 38:23 Klus Dominik ( Horecký Martin ) - 43:12 Sokanský Michael ( Sojka Kristián - 43:45 Janík Tadeáš ( Macko Michal, Hubl Dominik ) - 54:07 Hubl Dominik ( Macko Michal ) - 59:39 Sojka Kristián ( Horecký Martin )
Brankáři: 0:00 - 56:09 Křehlík Ivo inkasoval z 20 střel 1 branku - úspěšnost 95% 56:09 - 60:00 Hubl Lukáš ze 3 střel neinkasoval - úspěšnost 100%
Poměr střel: 23:45
HC Orlová: Křehlík Ivo, Hubl Lukáš - Klus Dominik, Sokanský Michael, Sehnálek Petr, Švec Adam - Sojka Kristián, Skalka Jan, Horecký Martin, Macko Michal, Hubl Dominik, Janík Tadeáš, Jelínek Jan, Grygerek Jiří

Komentář k zápasu:

Sobotu měli starší žáci na odpočinek a že si po porážce od Opavy odpočali dostatečně, dokazuje výprask, který v neděli nadělili Porubě. V první třetině jim zřejmě ještě páteční prohra svazovala ruce, neboť se i přes výraznou převahu nedokázali gólově prosadit, ale ve druhé části už rozjeli svůj brankostroj. První potřebný impuls družstvu ve čtyřiadvacáté minutě dal svou trefou Tadeáš Janík a ještě v téže periodě ho následovali Jan Skalka, Kristián Sojka a Dominik Klus.

V poslední třetině si i domácí Poruba připsala čestnou trefu, ale její snahy zastínily branky Michaela Sokolanského, Dominika Hubla, druhá trefa Tadeáše Janík a rovněž Kristiána Sojky, který přidal i asistenci a stal se nejproduktivnějším hráčem utkání. Celý tým odvedl dobrý výkon a trenéři můžou být jen spokojeni. Věřme, že se našim mladým nadějím bude i nadále takto dařit.

Statistické informace zpracoval vedoucí družstva Ivo Křehlík. Autorem komentářů je Tomáš Salamon.