Do Orlové míři tým Rožnova pod Radhoštěm

Tomáš Salamon, 12.11.2011 Po týdenní pauze zde máme další zápas. Orli si budou chtít po prohře na ledě Studénky zpravit chuť na Rožnovu pod Radhoštěm, se kterým rozehrají duel v neděli od 17:00 na zímním stadionu v Orlové.

Tento článek patří k zápasu ORL - ROZ 4:2

V neděli na orlovský led zavítá celek Rožnova pod Radhoštěm. Právě Rožnov se v této sezoně stal prvním týmem, se kterým se Orlová utkala mimo své vlastní kluziště. Tehdy k zápasu odjížděla posílena o vítězství nad Studénkou, nyní je tomu naopak. Jedno však zůstává stejné, Orli na led vyjedou jako favorité.

Na ledě Rožnova se naši hráči předvedli ve velmi dobrém světle. Po první třetině vedli brankou Opravila a ve druhé přidali své trefy Fábry a Hublík. Ve třetí třetině nastala divoká přestřelka, kterou Orli vyhráli v poměru 3:4 a konečné skóre se zastavilo na výsledku 3:7 pro Orlovou.

Tehdy sice měli naši borci psychickou výhodu v tom, že do Rožnova odjížděli neporaženi, ale myslím si, že i když tým od té doby pár porážek zaznamenal, tak je stále v dobré pohodě, má obrovskou vnitřní sílu a věří si na kteréhokoliv soupeře. Problém by mohl nastat, kdyby Orli soupeře podcenili, což už se jim například s Bohumínem povedlo, ale věřme, že trenér Česlík bude umět hráče do zápasu patřičně motivovat.

Rožnov se zatím usadil na šesté příčce, kterou drží díky dvěma výhrám nad silnou Kopřivnicí. Na pozoru se musíme mít i před faktem, že Krnovu Valaši podlehli o pouhý jeden gól. V posledním kole se našemu nedělnímu soupeři povedlo urvat bod za prohru s Horním Benešovem v prodloužení.

Podle statistik by se dalo říct, že je Rožnov slabým týmem, ale když přihlédneme k tomu, že až na pár výjimek jeho porážky nepatřily mezi výprasky a s favorizovanými týmy často držel krok, není zde prostor pro jakékoliv podceňování! Výstražný vykřičník bije u dvou výher nad silnou Kopřivnicí a Orli to budou mít hodně těžké, pokud budou chtít body udržet doma. Věřme, že se to podaří a spolu se skvělým publikem oslaví další vítězství..