Trenér Česlík si váží bojovnosti týmu v těžkých chvílích

Tomáš Salamon, 15.11.2011 Zápas s Rožnovem přivedl různé diskuze o předvedeném výkonu. Mnozí fanoušci se spokojili s kladným výsledkem, ale jiní nemohli přehlédnout, že vítězství bylo nesmírně utrápené. V podobném duchu po zápase mluvil i trenér Orlů, Petr Česlík.

Tento článek patří k zápasu ORL - ROZ 4:2

Pokud byli fanoušci s něčím po nedělním utkání spokojeni, byl to výsledek. Nad předvedeným výkonem už se orlovští příznivci příliš nerozplývali a zapravdu jim dal i Petr Česlík: „Já musím říct, že se hrozně trápíme. Kluci dřou, ale momentálně to není ono. Kluci se snaží, chodí pravidelně na tréninky, dávají do toho všechno, nemůžu si stěžovat na jejich přístup, ale prostě jsou zápasy, které nesednou.“

Vítězství nad Rožnovem bylo velmi upracované a trenér nezapomněl zmínit klíčové momenty. „V první třetině jsme měli dát dva, až tři góly navíc a zápas by byl rozhodnutý, ale to se nestalo a nakonec to bylo vyrovnané. Ono se to nezdá, ale kluci dneska opravdu bojovali. Já si toho cením a musím před nimi smeknout klobouk, že to uhráli.“, hájí Česlík svůj tým a přidává další ospravedlnění: „To tak bývá. Pokaždé se osm nebo devět gólů dát nedá. Navíc soupeř, a ne jen Rožnov, ale všechny týmy hodně posilují a i fanoušci to musí vidět. O Studénce není třeba mluvit a podívejte se právě na Rožnov. Mají tam šest nebo sedm hráčů z Poruby, včetně brankáře. Jsou to sice i junioři, ale najdou se i hráči, kteří hrajou druhou ligu.“, upozorňuje orlovský lodivod na nebezpečnost posilujících soupeřů.

Náš trenér si je toho vědom a je připraven na to, že zápasy budou s přibývajícím časem stále těžší. „Musíme to příjmout, že ty zápasy budou takto těžké a přestože nám to třeba v danou chvíli nejde, tak to musíme vybojovat. Já věřím, že kluci do toho to srdce opravdu pořád dávají a bojují pro zdejší lidi.“

Bojovnost týmu dokázala i třetí třetina, do které nastupovali za vyrovnaného stavu a nakonec vítězství urvali. „My jsme zachovali klid. Věděli jsme, že musíme být trpěliví a ten gól dáme, což se nakonec potvrdilo.“ Doufejme, že i nadále si mužstvo udrží bojovný elán a klid, který povede k dalším vítězstvím.