Orlovský čaroděj Volf: „Jsem na ledě od toho, abych něco chytil“

Petr Sobol, 18.11.2011 Orlová - Čtvrteční večer patřil v Orlové souboji prvního Krnova s druhými Orly. Domácí byli po celý zápas lepší a došli si k zaslouženým třem bodům. Skvělý zápas odvedl celý tým. A pokud se mu něco nepovedlo, mohl se spolehnout na gólmana Volfa. Ten čaroval, v důležitých situacích vytáhl úžasné zákroky a přivedl orlovský stadion do varu. Právem si vysloužil ovace tribun. Volf však svůj výkon nepřeceňuje, těší ho výhra celého týmu.

Tento článek patří k zápasu ORL - KRN 4:1
Po vítězství vypukla na ledě dlouhá radost. Jak dlouho pokračovala v kabině?

V kabině jsme si po vítězství zařvali, byli jsme hodně rádi, že to dobře dopadlo.

Vás si diváci po zápase vyvolali zpátky na led. Cítíte, že jste si to za skvělý výkon zasloužil?

Hokej je kolektivní sport. A my jsme předvedli skvělý a zodpovědný výkon, šlapal celý tým…

V zápase jste čaroval. Zejména tři zneškodněné úniky parádními zákroky stály za to. Užil jste si zápas?

Já jsem se na tento duel těšil a určitě jsem si ho i užil. My jsme je k moc šancím nepustili, jen ve druhé třetině dvakrát ujeli a mě se to podařilo chytit. Od toho jsem ale na ledě, abych něco chytil.(pousměje se)

Při které situaci vám bylo nejhůř?

Jak už jsem zmiňoval, zápas jsem si parádně užíval. Měl jsem z něho dobrý pocit, lidi byli famózní, takže jsem byl při každé situaci v pohodě.

Nakonec jste čisté konto neudržel, puk spadl do branky po nepřehledné situaci. Nemrzelo vás to? A čím to, že puk nakonec skončil za vašimi zády?

Tak to je u mě normální. Já musím vždycky dostat jeden špatný, smolný gól. Tentokrát přede mnou puk odskočil na hranu, změnil směr a podklouzl mi mezi ramenem. Bohužel.

Krnovu jste vrátili minulou porážku. V zápase jste byli jasně lepším celkem, souhlasíte?

Uvědomovali jsme si důležitost utkání, hrálo se o šest bodů. Na utkání jsme byli perfektně připravení a dokázali Krnov přehrát, čímž jsme mu minulou porážku vrátili.

Zápas jste měli většinou pod kontrolou. Přesto, nebáli jste se někdy o výsledek?

Já si myslím, že se každý soustředil na svůj výkon. Strach o výsledek? Na to nebylo místo.

Po nepřesvědčivém souboji s Rožnovem přišlo vítězství nad vedoucím celkem. Co pro tým tento zápas, výsledek a výhra znamená?

My jsme na začátku sezony nastavili celkem vysokou laťku. Mnoho týmu nevědělo, co má od nás čekat, po prvním kole jsme soupeře jasně přehrávali, takže bylo jasné, že druhé střetnutí bude vypadat jinak. Na nás se každý už teď důkladně připraví a jistě taky posílí, jak bylo vidět v průběhu právě druhé půle kola. Hokej je o chybách, kdo udělá míň chyb, vyhraje. My nejsme stroje, takže ty chyby děláme taky, s Rožnovem nám to bohužel nešlo, pár chyb tam bylo, bohužel. Ale já si myslím, že i když nám to momentálně nejde tak, jak si někteří představují, tak jsme schopni body ubojovat naši bojovností a zápas jsme nakonec získali v náš prospěch s tříbodovým ziskem. Poté přišel skvělý výkon proti Krnovu, ale teď už musíme myslet na další utkání.