Kdo jde do boje?

Tomáš Salamon, 07.09.2010 Příprava je za námi a čeká nás zápas s Uherským Hradištěm. V tuto chvíli sedí trenéři v útrobách zimního stadionu a ladí poslední detaily v sestavě. Finální podoba týmu ještě není známa a je možné, že těsně před prvním kláním někteří hráči tým opustí a někteří naopak přibudou. Zatím Vám přinášíme stručné představení těch, kteří by nastoupit měli.

Brankáři:

Dušan Šafránek: Brankářská opora, kterou v Orlové netřeba představovat. Hlavní hrdina finálového úspěchu před dvěma lety. V loňské sezoně se potýkal s kolísavou formou, kdy excelentní zákroky střídaly laciné góly, na play off byl však opět připraven ve vrcholné formě a fanoušci opět sledovali Dušana, jak na něj byli zvyklí.

Michal Gleich: Odchovanec Poruby, který se v Orlové krátce mihnul již před dvěma lety. Poté dělal dvojku ve Valašském Meziříčí. Nyní bude krýt záda Dušanu Šafránkovi.

David Kolář: Dlouho čeká Orlová na vlastního odchovance mezi třemi tyčemi. Jednou by se jím mohl stát právě David Kolář. Uvidíme, jakým směrem se budou jeho výkony ubírat.

Obránci:

Milan Gajda: Jedna z letních posil s bohatou druholigovou minulostí a starty i v první lize. Naposledy hráčem Břeclavi.

Radim Goláb: Orlovský Chris Chelios. Nejstarší hráč v týmu a člověk s obrovskou láskou k hokeji.

Alexandr Hegegy: Mladý obránce s extraligovou zkušeností. Sám o sobě tvrdí, že střelba není jeho silnou stránkou a raději gólům zabraňuje. Letošní příprava však ukázala pravý opak. Vypadá to, že zatímco si loni prožil slabší sezonu, letos bude připraven předvést více.

Miroslav Javín: Borec, který od roku 1989 s výjimkou jedné sezony působil jen v české a slovenské nejvyšší soutěži. Prezentuje se ohromnou stabilitou na bruslích a vynikající střelou příklepem.

Jan Sznapka: Jeden z mladíčků, kteří u týmu vydrželi delší dobu. Letos by mohl pomýšlet na místo v základní sestavě.

Petr Tomis: Jednadvacetiletý porubský odchovanec, který na výraznou možnost prosadit se v ligové soutěži zatím čeká. Zatím si připsal jen pár startů za svou „rodnou“, tehdy prvoligovou Porubu.

Tomáš Urbánek: Orlovský odchovanec, který loňskou sezonu začal ve velkém stylu. Později ho zbrzdilo zranění a již se nedokázal dostat do formy. Uvidíme, jak si povede tento rok.

Filip Štefanka: Orlovský rodák a odchovanec s bohatými zahraničními zkušenostmi. Dlouhá léta hrál extraligu, poté si vyzkoušel atmosféru v hokejově exotických zemích, jako Korea, či Itálie. Loni se vrátil a poté, co mu nevyšlo polské angažmá, zřejmě bude v našem klubu pokračovat.

Útočníci:

Michal Galgonek: Bývalý kapitán Orlů, který se k týmu loni vrátil po více než roční pauze. Loňskou sezonu, kterou absolvoval téměř bez přípravy příliš neoslnil a letos se bude pokoušet o nápravu .

Petr Grygar: V posledních letech se pronikl mezi stálice týmu a pravidelně nastupoval v elitním útoku. Projevuje se ohromnou bojovností a vyčnívá šikovností svých rukou. Od svého prvního startu za Orly patřil mezi nejproduktivnější hráče týmu a o jeho přínosu nelze pochybovat.

Michal Holuša: Letní posila. Kvalitní útočník, který v posledních letech vždy patřil mezi elitu druhé ligy.

Daniel Kraft: Rovněž starý dobrý známý. Fanoušci milují jeho tvrdost a důslednost v osobních soubojích. Nebojí se shodit rukavice, ale přitom hraje na vysoké úrovni. Ke svému důrazu přidává smrtící střelu zápěstím a rozhodně nepatří mezi hráče, proti kterým by soupeři nastupovali s radostí.

Tomáš Prachař: Další z letních posil. Několik let patří mezi nejlepší kanonýry druhé ligy. Jeho posledním působištěm byla Břeclav.

Petr Rozum: S Orlem na prsou rozehraje svou druhou sezonu a týmu předává své zkušenosti. V loňské přípravě patřil mezi nejlepší kanonýry, ale v sezoně přebral spíš defenzivní úlohy. Letošní příprava se mu opět vydařila. Uvidíme, jak tomu bude při mistrovských zápasech.

David Samiec: Malý bojovník s velkým srdcem. Útočník, který si v dresu Orlů zažil několik dvougólových utkání, se v obou předchozích sezonách přesunul na post obránce. Ten vykonával víc než dobře. V loňském play off se stal specialistou na oslabení a diváci s úžasem sledovali jeho schopnost blokovat střely. Vždy patřil mezi nejlepší obránce na ledě. Při letošní přípravě byla radost jej sledovat, začíná tradičně na postu útočníka, uvidíme, jak se vyvine situace. Pokud však trenéři budou potřebovat hráče, který je schopen nastoupit na kterémkoliv postu, vědí kam sáhnout.

Václav Studený: Bojovník, který rád podrží puk a udělá nějakou tu kličku pro diváky. Má hlad po gólech, tlačí se do branky a vždy je jeho přítomnost na ledě znát. Umí zvednout hlas v kabině, motivovat spoluhráče a nebojí se na sebe vzít odpovědnost v důležitých momentech, což dokázal hlavně v nájezdovém dramatu semifinálové série proti Valašskému Meziříčí, kdy se rozjel celkem třikrát. Přestože jej čas od času trápí disciplína a nechá se zbytečně vyloučit, je přirozeným lídrem a jedním z hlavních kandidátů na kapitánské „céčko“ pro tento rok.

Petr Škatula: Ryzí střelec, kterého v minulé sezoně trápila zranění. Jen co se zotavil, dal čtyři góly Uničovu. Vždy si dobře rozuměl s bývalým kapitánem Martinem Potočným. Uvidíme, koho k němu letos trenéři postaví. Každopádně pokud hledáte v našem týmu střelce, víte koho sledovat.

Radim Valchař: Orlovák, který sbíral zkušenosti za mořem. Loni se vrátil a patřil mezi absolutní elitu ligy. Dlouhé roky byl součástí juniorských reprezentačních výběrů a v roce 2009 si vyzkoušel i MS do dvaceti let v Kanadě. Zdobí ho neuvěřitelný tah na bránu a důraz v brankovišti. Kdykoliv se objeví na ledě, mají obránci soupeře hodně práce.

Marek Ivan: Obr protřelý zkušeností z extraligových klubů napříč celou republikou. Slovenskou extraligou. Německou,Polskou, či Italskou ligou. Zahrál si i ve Velké Británii.

Jan Blatoň: Mladý dravec, který po dvou úspěšných druholigových sezonách, loňský ročník vynechal z pracovních důvodů. Během své pauzy se věnoval hokejbalu a nyní se pokouší o návrat na kluziště. Všichni, kdo mají v paměti jeho drzé kličky, se jistě těší.