Šance na reparát. Orli hostí Kopřivnici, už i s obráncem Mintělem

Petr Sobol, 26.11.2011 Orlová - Už v neděli se v dalším domácím utkání představí orlovští hokejisté, kterým tentokrát bude stát v cestě soupeř z Kopřivnice. Na tohoto soupeře Orlová posledně těsně nestačila, proto se nyní nabízí ideální šance na reparát. Nedělní souboj startuje v 17 hodin. Na ledě se objeví také staronová orlovská posila – Martin Mintěl.

Tento článek patří k zápasu ORL - KOP 5:3
Poslední domácí utkání Orli příliš nezvládli. Poté, co přehráli vedoucí Krnov a skvělým výkonem se dotáhli na úvodní celek tabulky, nestačila Orlová doma na hokejisty z Horního Benešova. Jednalo se vůbec o první domácí porážku v letošní sezoně.

Mladý orlovský tým se však z tohoto zápasu poučil a na tým z Kopřivnice půjde zase v plné síle. Právě Kopřivnice je jeden ze čtyř celků, na který Orli letos nestačili. V osmém kole naši svěřenci prohráli v Kopřivnici těsně 2:1, když se o jedinou orlovskou branku postaral Fábry.

Od té doby prohrála Orlová ještě dvakrát. Ve Studénce a právě doma s Horním Benešovem. Vzhledem k poslední velké síle Studénky klesla Orlová na dělenou třetí příčku. Stejně jako Studénka má Orlová na kontě třicet bodů, vedoucí Krnov o tři více.

Souboj Orlů s Kopřivnicí zahájil letošní sezonu. A každý má ještě v paměti branku Jana Nováka, který v poslední sekundě vystřelil domácí výhru 4:3. Kopřivnice se i v dalších duelech jevila jako silný tým. Zlom ale nastal v desátém kole. To Kopřivnice přehrála doma Nový Jičín. Poté ale prohrála v Krnově, doma přenechala první body (a dosud i poslední) Bohumínu, prohrála v Horním Benešově a posledně doma dostala výprask 2:9 od Studénky. I proto se Kopřivnice propadla na páté místo tabulky.

Orli by tak rádi tuto sérii protáhli už na pět zápasů bez kopřivnického bodového zisku. A sami si udobřili fanoušky, kteří s posledním vystoupením domácích nebyli příliš spokojeni. Často volali po posílení obranné řady nějakým zkušeným zadákem.

A všichni se dočkali. Už do souboje s Kopřivnicí nastoupí zkušený obránce Martin Mintěl, který v minulých letech patřil mezi opory Orlové, než odešel do druholigového Frýdku-Místku a následně do sousední Poruby. Nyní je Mintěl zpět na orlovském ledě, ze kterého povede obranu vstříc důležitým třem bodům. Nenechte si tuto událost utéct, souboj Orlové s Kopřivnicí startuje v neděli, v 17 hodin.