Mládežnický servis: Mladší žáci

Tomáš Salamon, 01.12.2011 Další mládežnický servis se věnuje ryze mladším žákům. Z jejich repertoáru Vám dlužíme pět zápasů, jejichž výsledky naleznete právě v tomto článku. Jejich průběh detailně okomentoval vedoucí družstva Radek Benda, za což mu děkujeme.

Neděle 27. 11. 2011

V tento den na orlovský zimní stadion přijely silné Vítkovice, které si roli favorita pohlídaly a s přehledem si dokráčely pro výhru 6:0. Domácím chyběla střelecká přesnost a dostatek píle v tahu na branku, což budou muset do příště vypilovat.

Sobota 19. 11. 2011

V sobotu 19.11.2011 zajížděli mladší žáci HC Orlová v okleštěné sestavě do Frýdku - Místku. Orlům chyběli nemocní obránci P. Škuta a M. Svrčina. Střevní viróza trápila A. Přečka, který se i přes potíže rozhodl do zápasu nastoupit. Avšak i ten tým opustil v 15.minutě 1.tř., kdy se ozvaly střevní potíže.

Domácí HC Frýdek-Místek otevřel skóre už ve 28. vteřině, kdy se prosadil v avizovaném vyloučení domácí kapitán Pindel V. O tři minuty později se stav měnil na 2:0 pro domácí zásluhou Škrlíka J. Ale i hosté si vytvořili pár slibných šancí , které však nedokázali využít. A tak nedůslednost Orlů v čase 16:11 potrestal svým druhým gólem Škrlík. V čase 17:11 se prosadil hostující tým Orlové, kdy přes celé hřiště podél mantinelu zatáhl puk O. Benda a střelou do pravého horního rohu překvapil v brance domácího Pohanku M. Po 1.tř. 3:1

Vstup do druhé třetiny se povedl hostům, v čase 20:33 vsítil gól D.Švec, který nedal domácímu gólmanovi střelou nad lapačku šanci 3:2. V čase 22:03 se domácí HC F-M dostal do dvougólového vedení, kdy se do tvrdé střely frýdeckého J. Hrčka postavil O. Benda, od kterého se nešťastně odrazil puk za záda skvěle chytajícího L.Firly 4:2. Frýdečtí přidali pátou branku po sporné situaci, kdy domácí Indrst F. zasunul kotouč rukou za záda střídajíciho D. Šembery 5:2. Hosté se však nevzdávali a soupeře dostávali dobrým pohybem v útočné třetině pod tlak a vytvořli si tak slibné šance , které však nedokázali využít. Nedůslednost byla potrestána v čase 37:37 kdy na 6:2 zvyšoval Gavlas L. O minutu později 38.28 vyrobil na útočné modré po vyhraném bully neuvěřitelnou hrubku hostující obránce F. Juráš, který "namazal" domácímu Indrstovi a ten završil své sólo ukázkovým blafákem 7:2. Na 8:2 zvýšil 10 vteřin před ukončením druhé třetiny opět F. Indrst. po druhé třetině 8:2.

Do třetí třetiny nastoupil Orli v upravené sestavě se snahou korigovat výsledek. Změna přinesla hostům ovoce. V čase 49:03 Ondřej Benda svým druhým gólem v zápase upravil konečný výsledek 8:3. (3:1, 5:1, 1:0).

Branky za domácí HC Frýdek Místek: Pindel V.,Škrlík J 2x, Hrček J. Indrst F.3x, a Gavlas L. asistence: Adámek2x, Poprocký M., Lednický V.,Piskoř M., Meier R. 2x,
Branky za HC Orlová: O. Benda 2x , D. Švec, asistence Jeziak J.

Čtvrtek 17. 11. 2011 Karviná

Ve čtvrtek 17.11. se na ledě v Orlové utkali mladší žáci HC Olrová vs SK Karviná. Domácí tým začal s hrou velmi aktivně, kdy se po 1. minutě hry dostal do velmi slibné šance A. Přeček. Ale byli to právě hosté , kteří se v čase 6:32 ujali vedení - 0:1.

Odehrála se 10. minuta první třetiny a do šatny byl vykázán domácí hráč D. Švec za nesportovní chování. Domácí tedy museli upravit sestavu. Neodehrála se ani druhá minuta prostředního dějství a na tabuli se objevila 1 u domácích, kdy po důrazu před hostujícím gólmanem propasíroval puk za jeho záda B. Jančar 1:1. Domácí nenechali diváky dlouho čekat a v čase 29:28 zásluhou G. Koldera šli do vedení 2:1. Za neuvěřitelných 13 sekund se do Karvinské branky trefil M. Čempěl 3:1. To už domácí odskočili Karviné o dvě branky a vytvořili si svou hrou převahu na ledové ploše. V polovině zápasu vystřídal dobře chytajícího D. Šemberu, který v čase 30:59 inkasoval 2. branku, L. Firla. Stav po druhé třetině 3:2.

Do třetí třetiny šli obě mužstva s velkou chutí do hry. Utkání mělo dobrý spád, hrálo se nahoru-dolů, hře nechyběla tvrdost a herní situace dva na jednoho se objevili na obou stranách. Ve 44. minutě Karvinští srovnali na 3:3. Ale v čase 49:52 poslal F. Adamzcyk lobovanou přihrávkou z vlastní třetiny do samostatného úniku M. Čempěla , který skvělou kličkou překvapil hodně vyjetého karvinského brankáře a svým druhým gólem v zápase poslal domácí do vedení 4:3. V závěru utkání se hostující tým pokusil o hru bez brankáře, ale domácí orli závěr zvládli na jedničku a dospěli k zasloužené výhře 4:3.

Branky za domácí: B. Jančar, M.Čempěl 2x, G. Kolder. asistence: Benda O. Adamzcyk F.

Sobota 12. 11. 2011 Horní Benešov

Mladší žáci hráli v Horním Benešově, s týmem HK KRNOV, kde utrpěli drtivou porážku 15:1 (3:0,8:1,4:0) Hosté z Orlové nastoupili do zápasu bez zájmu a zcela nekoncentrováni na hru. Za domácí skórovali: Kylnar J.6x, Trávníček M., Harabiš S., Zouhar A., Haas H. 2x, Kaša M., Frank L., Pustka M., Jelínek F. Za hostující tým se po asistenci Gábora R. trefil Dominik Švec.

Neděle 6. 11. 2011 Havířov

Orlovští mladší orli vyletěli na domácí ledovou plochu, kde se setkali s rivaly AZ Havířov. Z prvního vzájemného duelu na ledě AZ si HC ORLOVÁ přivezla drtivou porážku 17:0. Do zápasu nastupoval domácí tým pod novým trenérským vedením P. Česlík , D. Mikšan., s vyhlídkou uhrát lepší výsledek , ale hlavně předvést hru, za kterou by se nemuseli orlovští před domácím publikem stydět.

Hned v úvodu byla vidět chuť do hry, kdy se k první střele na bránu zápasu dostali domácí. V čase 4:08 byl na trestnou lavici za podražení vykázán domácí Jeziak J.

Poprvé se stav měnil právě v oslabení domácích a to v čase 5:39, kdy domácího gólmana Lumíra Firlu překonal hráč s číslem 16 Kanaloš J., který právě do AZetu přestoupil z Orlové 0:1. První třetina se odehrála ve výborném tempu a na šance to bylo velmi vyrovnané utkání. Opět se ukázala slabina domácích orlů a to v podobě proměňování šancí. Do jedné z mnoha vyložených šancí se dostal Šindelka Jakub, který ujel a po samostatném úniku nepřekonal hostujícího brankáře. Opět a znovu v nejrychlejší hře na světě se potvrdilo pravidlo " NEDÁŠ-DOSTANEŠ" ! Čas 13:55 a před schrumáží u domácí branky se nejlépe orientoval hostující Havířov a stav se měnil na 0:2. Domácí polevili v tempu hry a to se jim nevyplatilo. Gól do šatny dostali v čase 18:54. Stav po I.třetině 0:3.

Do druhé třetiny však šli domácí se zvednutou hlavou, bruslili a plnili si pokyny trenérů, jen ty šance za ně nikdo nepromění. Do čtyřgólového vedení se Havířovští dostali ve 25. minutě střelou pod lapačku L. Firly - 0:4. V čase 30:12 vystřídal Firlu L. v brance domácích Šembera Daniel.

Radost domácích vypukla v čase 33:57. Od modré čáry poslal Skácel Jan kolmou přihrávkou Gabriela Koldera do samostatného úniku a ten ač tísněn obráncem poslal puk do Havířovské brány. Domácí snížily na rozdíl 3 branek 1:4. Bohužel se domácím nepovedlo proměnit ani jednu ze dvou početních převach a tak stav po druhé třetině byl 1:4.

Do třetí třetiny nastoupili domácí rozhodnuti zvrátit nepříznivý stav utkání. To se jim však rozplynulo v čase 44:45, kdy odskočili Havířovští domácím na pětibrankový rozdíl. V čase 45:03 došlo opět k vyloučení domácích a hosté zhruba po 40 vteřinách (46:49) proměnili svou druhou přesilovku 1:6. Domácím chybělo opět hokejové štěstíčko. Ať stříleli nebo doráželi puky , ne a ne dostat kotouč za brankovou čáru AZ. Domácí se dostali do velmi pohledné šance, kdy za vlastní bránou vzal puk na čepel své hole Ondřej Benda a svým sólem podél hrazení zatáhl puk do útočné třetiny, kde v situaci dva na jednoho nádhernou přihrávkou přes obránce, našel B. Jančara, který však svou vyloženou šanci, sám před brankářem AZ doslova zahodil. A takových šancí měli naší malí orli v tomto zápase doslova tucet. Konečný stav zápasu dospěl v čase 58:55, kdy AZ přidal 7. branku. Výsledek 1:7 po debaklu 0:17 byl pro domácí příznivý, ale to nemění nic na situaci, že už by měli vyhrát. Držme jim pro to palce v dalších zápasech.

Stav zápasu 1:7 ( 0:3,1:1,0:3) gól za domácí Kolder G. asistence Skácel J.