Mládežnický servis: Víkend + Starší žáci

Tomáš Salamon, 05.12.2011 Je tady pondělí a s ním další prostor pro mládežnické výsledky. Tentokrát jsme si pro Vás připravili tradiční víkendový přehled všech výsledků, které do redakce dorazily a z výsledků, jejichž zveřejnění Vám dlužíme z minulosti, přikládáme Starší žáky.

Mladší dorost

Čtvrtek 30. 11. 2011 - 16. kolo

HC Černí vlci vs. HC Orlová 6:3
Třetiny: (1:2, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky ORL: Moravčík Dominik (Krčmář David) Sap Jaroslaw (Viciaň Petr) Stružík Nikolas ( Moravčík Dominik, Dlouhý Jan)
Sestava ORL:

Komentář k zápasu:
Ve čtvrtek mladší dorostenci odjeli do Kopřivnice, kde sehráli duel s tamními Černými vlky. Přestože se naši kluci drželi statečně a zejména Dominik Moravčík zaslouží pochybu za gól a asistenci, které v zápase získal, nepodařilo se Orlům urvat ze zápasu ani bod a svému soupeři dvounásobným poměrem podlehli.

Sobota 3. 12. 2011 - 17. kolo

HC Orlová vs. HC Olomouc 3:6
Třetiny: (1:3, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky ORL: Pacoň Radek (Dlouhý Jan) Dyba Lukáš (bez A) MORAVČÍK Dominik (Kubina Martin)
Sestava ORL:

Komentář k zápasu:
Po nevydařeném utkání v Kopřivnici si mladší dorostenci chtěli spravit chuť na vlastním ledě, kde hostili ambiciózní Olomouc. Opět dokázali vstřelit tři branky, ale ani tentokrát to na výhru nestačilo a Kohoutům podlehli stejným poměrem, jako Černým vlkům.

3. Třída

HC Orlová vs. HC Frýdek – Místek
Skupina A – 13:13
Branky a nahrávky ORL: Špacír 12x, Németh 1x
Sestava ORL: Šedivý, Makovec, Špacír, Németh, Hradil, Chod
Skupina B – 13:1
Branky a nahrávky ORL: Blatoň 6x, Urbančík 6x, Štebel 1x
Sestava ORL: Pawlas, Urbančík, Blatoň, Štebel, Botur, Ganobčík

HC Orlová vs. HC Karviná
Skupina A – 9:6
Branky a nahrávky ORL: Blatoň 1x, Špacír 3x, Németh 3x, Makovec 2x
Sestava ORL: Pawlas, Makovec, Špacír, Németh, Blatoň
Skupina B – 11:0
Branky a nahrávky ORL: Urbančík 7x, Štebel 2x, Botur 2x
Sestava ORL: Šedivý, Urbančík, Štebel, Botur, Hradil, Ganobčík

Komentář zápasům:
Malí třeťáčci o víkendu stihli odehrát zápasy hned proti dvěma soupeřům. Jako první si to Ačko i Bčko rozdalo s Frýdkem – Místkem a obě družstva daly shodně po třináct branek. S tím rozdílem, že Ačko obdrželo rovněž třináct a dokázalo pouze remizovat, zatímco Bčko obdrželo díky skvělému výkonu brankáře Pawlasa pouze jedinou a vítězilo drtivým poměrem.

Hned poté následovala derby s Karvinou a zde ani jeden z týmů neponechal nic náhodě. Ačko zvítězilo 9:6, přičemž si hattrick připsali Špacír s Némethem. Béčko bylo nekompromisní a karvinským zasadilo jedenáctigólový shot out, přičemž obrovskou pochvalu zaslouží zejména Urbančík, který nasázel sedm gólů. Doufejme, že nám malí Orlíci budou dělat stejnou radost i nadále.

Starší žáci

Víkendové zápasy starších žáků nám bohužel dosud do redakce nedorazily, ale věřme, že příjdou a během týdne Vám je budeme moci poskytnout. Zatím nabízíme alespoň zápasy, o které jsme Vás ochudili.

HC Orlová - HC AZ Havířov 2010 11:3 (5 : 1, 5 : 1, 1 : 1)

Branky a asistence HC Orlová: 0:43 Klus Dominik - 1:49 Macko Michal (Hubl Dominik) - 2:24 Janík Tadeáš (Sokanský Michael) - 3:09 Skalka Jan (Sojka Kristián, Piš Daniel) - 12:36 Hubl Dominik - 24:40 Sojka Kristián - 27:52 Hubl Dominik - 29:22 Janík Tadeáš (Horecký Martin) - 30:58 Hubl Dominik - 37:15 Sojka Kristián - 41:23 Piš Daniel (Sojka Kristián, Skalka Jan)
Sestava: Hybl Dominik - Klus Dominik, Sokanský Michael, Sehnálek Petr, Teplanský Radim, Švec Adam - Sojka Kristián, Skalka Jan, Piš Daniel, Macko Michal, Ovísek David, Hubl Dominik, Horecký Martin, Janík Tadeáš, Jelínek Jan, Grygerek Jiří

Komentář k zápasu:
Derby se starším žákům vydařilo nad míru. Soupeře z Havířova jednoznačně přestříleli 47:15 a odměnou jim bylo vysoké vítězství.

HC Orlová - SK Karviná 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)

Branky a asistence HC Orlová: 8:18 Sojka Kristián (Skalka Jan, Macko Michal), 19:40 Horecký Martin (Švec Adam, Jelínek Jan), 30:38 Hubl Dominik (Macko Michal, Klus Dominik), 51:25 Sojka Kristián (Piš Daniel), 53:23 Skalka Jan (piš Daniel)
Sestava: Křehlík Ivo - Klus Dominik, Sokanský Michael, Schwitalla Marek, Teplanský Radim - Sojka Kristián, Skalka Jan, Piš Daniel, Macko Michal, Hubl Dominik, Ovísek David, Švec Adam, Horecký Martin, Jelínek Jan, Grygerek Jiří

Komentář k zápasu:
Po derby s Havířovem přišlo další vyostřené klání s Karvinou. I v tomto duelu kluci ukázali, kdo je v regionu pánem. Karviná sice vedla, ale v deváté minutě vyrovnal Kristián Sojka. Pár vteřin před první sirénou pak poslal Orly do vedení Martin Horecký a v dalších dvou třetinách už Orlová jen navýšila vedení góly Dominika Hubla, Jana Skalky a druhou trefou Kristiána Sojky.

HC Frýdek - Místek - HC Orlová 3:9 (1:2, 2:2, 0:5)

Branky a asistence HC Orlová: 02:02 Ovísek David (Macko Michal), 14:44 Macko Michal (Jelínek Jan), 27:27 Sojka Kristián (Piš Daniel, Skalka Jan), 31:41 Skalka Jan (Sojka Kristián), 40:46 Sojka Kristián, 47:03 Piš Daniel (Sojka Kristián), 49:27 Sojka Kristián (Skalka Jan), 53:01 Grygerek Jiří (Horecký Martin), 58:51 Horecký Martin (Teplanský Radim)
Sestava: Křehlík Ivo - Sokanský Michael, Klus Dominik, Sehnálek Petr, Schwitalla Marek, Teplanský Radim, Švec Adam - Sojka Kristián, Skalka Jan, Piš Daniel, Macko Michal, Hubl Dominik, Ovísek David, Horecký Martin, Grygerek Jiří, Jelínek Jan

Komentář k zápasu:
Dalším na řadě byl Frýdek – Místek, ale ani on na vlastním ledě nedokázal rozjetý orlovský brankostroj zastavit. Sice po dvou třetinách s Orly držel těsný kontakt, ale naši borci ve třetí třetině spustili pětigólovou kanonádu a nedali domácím šanci. Za hattrick si obrovskou pochvalu zaslouží Kristián Sojka a výtečný výkon předvedl brankář Ivo Křehlík, který pustil pouhé 3 střely z 46 a udržel si úspěšnost nad 93%, což je u dětských brankářů, kteří v brance zabírají méně prostoru téměř radlický výkon. Hlavně díky jeho výkonu Orli zvítězili, přestože na branku vyslali o 11 střel méně než soupeř.