Polská štace Orlů skončila dvěma prohrami

Tomáš Salamon, 08.12.2011 V průběhu tohoto týdne odjela převážná část orlovského týmu do Polska, kde sehrála dva zápasy s tamní reprezentační dvacítkou. Jelikož Orli odjeli ve skromném počtu a Poláci zápasy pojali spíš jako řeznický trénink než hokejové utkání, nebyla tato štace příliš úspěšná.

Volf, Noga, M. Novák, Burgel, Musil, Tomis, J. Novák, Opravil, Malík, Szajter, Skatula, Ciupa, Fábry, Hublík, Foltýn, Vaštík, Hanzl - to jsou jména, která do Polska vycestovala. Jak si jistě všimnete, jde o to nejlepší, co může Orlová v současné době nabídnout. Navíc byla naše elita doplněna o několik mladíků z Karviné. Při vzpomínce na to, že v přípravě Orlová polskou reprezentaci porazila i bez karvinských posil, se vyhlídky před zápasy jevily více než slušně, jenže první zápas naprosto změnil pohled na celou věc.

Od pvní chvíle bylo jasné, že polští mladíci mají sportovního ducha daleko bližšího stádu prasat, než hokejové reprezentaci. Hned pět z našich hráčů zápas nedohrálo a prohru 4:1 snad ani nikdo nevnímal, jelikož se všem honilo v hlavích, že tyto jatka budou muset absolvovat ještě jednou.

Cílem druhého utkání byla hlavně opatrnost, protože by bylo více než zbytečné nechat se nesmyslně zranit v "přáteláku" a nebýt pak k dispozici svému týmu v ligových zápasech. Výsledek 9:4 pro domácí pak už byl jen pouhou formalitou.

Pondělí - Polsko 20 - HC Orlová 4:1
Do branky nastoupil Marek Volf.
Gól ORL: Fábry (Burgel)

Pondělí - Polsko 20 - HC Orlová 9:4
Do branky nastoupil Vojtěch Noga.
Góly ORL: Hanzl (Hublík), Malík (Opravil), Vaštík (Malík), Škatula (Ciupa)