Nedělní šlágr o čelo tabulky! Orli hostí hodně rozjetou Studénku

Petr Sobol, 10.12.2011 Pokud někdo v krajském přeboru jede ve velkém tempu, jsou to hokejisté Studénky. Ti z cesty odklízejí soupeře za soupeřem za druhým a pro tři body jedou i do Orlové. Ovšem Orli mají stejné ambice. Doma ztratili body jen jednou a další už svým soupeřům věnovat nechtějí. A tak se schyluje k velkému boji třetího týmu tabulky s druhým. Oba však mají stejný počet bodů a tak je jisté, že jeden z celků se v neděli před toho druhého dostane.

Tento článek patří k zápasu ORL - STU 5:4 pr.
Studénka před sezonou platila za jednoho z favoritů soutěže. Jenže úvod soutěže tolik nezachytila, ze čtyř zápasů dva prohrála. Jednou z toho i na ledu Orlové. A to vysoko 8:2. Od té doby ale Studénka válí. Ze zbylých soubojů padla už jen dvakrát a dostala se na špici tabulky. Společně s vedoucím Krnovem a třetí Orlovou má na kontě 39 bodů.

Také Orli ztratili body čtyřikrát. A jednou z toho i na ledě Studénky, kde padli těsně 4:3. Ještě minutu před koncem to bylo nerozhodně, pak ale udeřil Čáň a tři body zůstaly na ledě Studénky. Zejména v posledních zápasech pak Studénka potvrzuje, že je hodně rozjetá. Doma zdolala silný Horní Benešov 9:5, kolo předtím ale dokázala dobýt led vedoucího Krnova. A nejen to, v Krnově vyhrála vysoko 7:1.

Když se řekne Studénka, každému se ihned vybaví jména jako Šebesta či Tatarčík. A ta znamenají velkou ofenzivní sílu. I proto je Studénka v počtu vstřelených branek hned druhá za Krnovem. Svým soupeřům nasázela 111 branek. Orlová přesně o dvacet méně. Zato orlovská obrana šlape, jako důkaz slouží pouhých 55 obdržených branek. U Studénky je toto číslo 69. A všichni orlí příznivci věří, že po neděli toto číslo bude ještě větší. Jména jako Szajter, Opravil, Novák, Fábry, Foltýn a další pro to udělají maximum.

Hokejisté Studénky prohráli naposledy v rámci desátého kola, předposlední říjnový den, kdy venku nestačili na Horní Benešov. Od té doby nastartovali sedmizápasovou vítěznou šňůru. Orlová vyhrála poslední tři zápasy. I když někdy výkony tolik přesvědčivé nebyly, počítají se hlavně body. Svou formu Orlová přes týden otestovala v Polsku s místní reprezentací do dvaceti let. Poláci ale zápasy pojali až moc tvrdě a tak se cíle Orlové změnili z bodování na to, aby se nezranili. I proto Orlová oba duely prohrála.

Šrámy jsou snad vyléčené, forma naladěná a Orli připraveni proprat se o čelo tabulky. Pokud chcete být u toho nejlepšího, co krajský přebor nabízí, v neděli na zimním stadionu nemůžete chybět. Orli potřebují vaši pomoc, souboj se Studénkou startuje v 17 hodin.