Víkendový mládežnický servis

Tomáš Salamon, 12.12.2011 Je zde opět pondělí s ním i tradiční víkendový mládežnický servis. Opět je zde k nalezení důvod k překvapení, či radosti, ale i prostor k zamyšlení a motivaci pro příště. Starší žáci po dlouhé době padli, ale jejich zaváhání kompenzuje mladší dorost, který při letošním trápení nečekaně naložil Šumperku desítku.

4.třída

HC Orlová vs. HC Černí vlci Rožnov pod Rad.
Skupina A – 9:8
Branky a nahrávky ORL: Špacír 5x, Twrdý 3x, Makovec 1x
Sestava ORL: Šedivý, Makovec, Špacír, Macurák, Blatoň, Botur, Twrdý
kupina B – 2:8
Branky a nahrávky ORL: Stehlík, Moldřík
Sestava ORL: Pawlas, Urbančík, Moldřík, Žák, Stehlík, Teplanský, Klčo, Mourek, Chod

HC Orlová vs. HK Krnov
Skupina A – 7:3
Branky a nahrávky ORL: Blatoň 1x, Špacír 3x, Makovec, Twrdý 2x
Sestava ORL: Pawlas, , Makovec, Špacír, Macurák, Blatoň, Botur, Twrdý
Skupina B – 6:5
Branky a nahrávky ORL: Stehlík, Urbančík 2x, Teplanský, Žák, Moldřík
Sestava ORL: Šedivý, Urbančík, Moldřík, Žák, Stehlík, Teplanský, Klčo, Mourek, Chod

Komentář k zápasům:
Čtvrťáčci si to přes víkend rozdali hned se dvěma soupeři. Nejprve si Áčko vyzvalo Černé Vlky, které v divoké přestřelce porazilo 9:8. Nejlepším střelcem se stal Daniel Špacír, který se trefil hned pětkrát. Béčko od vlků také dostalo osm gólů, ale bohužel dokázalo vsítit jen dva z holí Stehlíka s Moldříkem, což na výhru nestačilo.

Následovaly zápasy s Krnovem a ty už obě mužstva zvládla na výbornou. Áčko zvítězilo o čtyři góly, přičemž byli, stejně jako v prvním duelu, střelecky nejaktivnější Špacír s Twdým. Béčko po tuhém boji vydřelo výhru 6:5 a celý tým si zaslouží obrovskou pochvalu za mimořádnou bojovnost!

Mladší žáci

HC Oceláři Třinec vs HC Orlová 2:0
Třetiny: (2:0, 0:0, 0:0)
Sestava ORL: Brankáři-D. Šembera, L.Firla, obrana - O.Benda,F.Adamczyk, M. Svrčina, P.Škuta, L.Válek, útok - J.Jeziak,D.Švec, J.Skácel, B.Janřar,P.Kaleta,A.Přeček, A.Makovec,J.Šindelka,F.Juráš.

Komentář k zápasu:
V sobotu 10.12.2011 vyjížděli mladší žáci HC Orlová na extraligový led Třince. Domácí nastoupili v bílých dresech a mladí orli v modrých. Oba týmy od začátku utkání nastoupili ve vysokém tempu. První šanci si vytvořili hosté z Orlové , ale domácí brankář byl na svém místě. Skóre se však měnilo už v čase 3:40, kdy se trefili domácí. Orlováky tento gól nepoložil a vrhli se na soupeře s velkou vervou. Několik neproměněných šancí na obou stranách vyvolávali rozpaky na lavičce. Oba brankáři, jak domácích tak i hostí (D. Šembera) se předvedli ve výborné formě. Orlová zaskočila soupeře dobrým pohybem při napadání v hloubi útočného pásma. Tím si vytvářela tlak. Skóre se měnilo až deset vteřin před koncem první třetiny, kdy po několika dorážkách propasírovali kotouč za záda hostujícího Daniela Šembery opět domácí. Po první třetině 2:0. Další dvě třetiny se hrály bez branek. Obě mužstva v půlce zápasu vyměnili své brankáře. A tak jako v prvních 30 minutách se v brance hostů vytáhnul svými zákroky Daniel Šembera, tak i Lumír Firla předvedl několik vynikajících zákroků, zejména tím, že pokryl dva samostatné úniky domácích. Oba mužstva předváděly koncentrovaný hokej. Tento zápas byl zápasem gólmanů. Konečný stav : HC Oceláři Třinec vs HC Orlová 2:0 (2:0,0:0,0:0)

Autorem komentáře je Radek Benda, vedoucí družstva.

Starší žáci

HC Oceláři Třinec - HC Orlová 8:3
Třetiny: (2:0, 4:1, 2:2)
Branky a nahrávky ORL: 28:55 Skalka Jan (Piš Daniel), 48:24 Sojka Kristián (Klus Dominik), 57:43 Sojka Kristián (Skalka Jan)
Sestava ORL: HC Orlová: Křehlík Ivo, Hybl Lukáš - Klus Dominik, Sokanský Michael, Schwitalla Marek, Sehnálek Petr, Teplanský Radim - Sojka Kristián, Skalka Jan, Piš Daniel, Macko Michal, Ovísek David, Hubl Dominik, Jelínek Jan, Horecký Martin, Schovanec Radek

Komentář k zápasu:
Starší žáci, kteří si letos vedou nadmíru znamenitě, po pouze, kterou měli minulý víkend, vyzvali třinecké Oceláře. Proluka jim zřejmě neprospěla, protože jinak skvěle fungující mašina se zadrhla a ve Werk Aréně dostala osmigólový příděl. Pochvalu si tradičně zaslouží Kristián Sojka, který zaznamenal dva ze tří gólů a Jan Skalka, který si do kanadského bodování připsal bod a asistenci. Věřme, že tým do příštím bojů znovu nabere sílu a zase bude své soupeře válcovat tak, jako tomu bylo doposud.

Mladší dorost

Mladší dorost si o víkendu stříhl zápas osmnáctého kola a navíc se dozvěděl, že zápas patnáctého kola s Břeclaví, která do Orlové nepřijela je kontumován výsledkem 5:0 pro naše barvy.

18.kolo

HC Orlová vs. HC Šumperk 10:2
Třetiny: (2:1, 3:1, 5:0)
Branky a nahrávky ORL: Sap Jaroslaw (Csabala Dominik) Moravčík Dominik (Stružík Nikolas) Stružík Nikolas (Ochman Dominik, Němec Radim) Sap Jaroslaw (Krenželok Daniel) Sap Jaroslaw (Krenželok Daniel) Sap Jaroslaw (Csabala Dominik) Krenželok Daniel (bez A) Moravčík Dominik (Krenželok Daniel) Sap Jaroslaw (Dlouhý Jan) Krenželok Daniel (Sap Jaroslaw)

Komentář k zápasu:
Mladší dorostenci letos nejsou v příliš dobré pozici. Výkony předvádí solidní, ale po výsledkové stránce je to mizérie. Tentokrát však všem svým kritikům vyrazili dech. Na svém ledě hostili Šmperk a soupeř si na Jesenicko odvezl desetigólový náklep. Hned polovinu všech gólu obstaral Jaroslaw Sap, který zároveň na dvě branky nahrál. Uvidíme, jestli tým potvrdí skvělou formu i příště.

15.kolo

HC Orlová vs. HC Břeclav 5:0 Kontumačně