Orli letí do Rožnova potvrzovat pozici leadera!

Tomáš Salamon, 16.12.2011 Týden se s týdnem sešel a máme zde další zápas. V neděli Orlová ve šlágru kola hostila Studénku a poté, co předvedla heroický obrat, se ujala vedení v tabulce. Nyní měla čas si na svou pozici zvyknout a připravit taktický plán pro další zápas, ve kterém bude pozici leadera chtít potvrdit.

Tento článek patří k zápasu ROZ - ORL 2:1

V sobotu orlovský celek odjíždí na led Rožnova pod Radhoštěm. Právě Rožnov se v této sezoně stal prvním týmem, se kterým se Orlová utkala mimo své vlastní kluziště. I tehdy k zápasu odjížděla posílena o vítězství nad Studénkou, jenže teď tam navíc jede v roli leadera tabulky.

Na ledě Rožnova se naši hráči předvedli ve velmi dobrém světle. Po první třetině vedli brankou Opravila a ve druhé přidali své trefy Fábry a Hublík. Ve třetí třetině nastala divoká přestřelka, kterou Orli vyhráli v poměru 3:4 a konečné skóre se zastavilo na výsledku 3:7 pro Orlovou.

Na další měření sil došlo v půlce listopadu v orlím hnízdě, kde se poprvé po zranění před domácími fanoušky ukázal Ladislav Opravil a gólem po krásné sólové akci opět navázal na své předchozí dobré výkony. Celkový dojem ze zápasu, pak byl rozporuplný. Orli sice vyhráli 4:2, ale utkání to bylo velmi upracované a nedá se říct, že by svého soka vyloženě přehráli.

Rožnov se dlouhodobě usadil na šesté příčce. Patří mu 21 bodů, přičemž na pátou Kopřivnici ztrácí šest bodů. Skóre našeho soupeře je jen mírně záporné. Rožnovští dostali 74 gólů, což je méně, než některé týmy nad ním. Jenže gólů zároveň málo dává a letos jich vsítil pouze 71.

Papírové předpoklady svátí k úvahám, že půjde o jednoznačnou záležitost, jenže při pohledu na zlepšující se tendenci týmu z Valašska je zde vztyčen varovný prst pro každého, kdo by měl v plánu tento tým podcenit. Už v zápase se silným Krnovem rožnovští naznačili, že jsou schopni držet se silným soupeřem krok poté, co prohráli 1:3, ale poslední branku Krnov vsítil až při závěrečné powerplay. Dobrý výkon pak Valaši potvrdili v Horním Benešově, kde domácí celek deklasovali devitigólvým přídělem.

Je tedy jasné, že pokud budou Orli chtít pod Radhoštěm uspět, budou se o své štěstí muset pořádně poprat. Spoléhat budou na služby kapitána Opravila a neuvěřitelnou formu rozjetého Jakuba Szajtera, který v druhé půli sezony sbírá kanadské body v průměru vyšším než dva na zápas! Mimo to se určitě předvedou další tradiční opory, které by mohl vhodně doplnit nově příchozí Tomáš Wróbel. Start mistra světa z posledního hokejbalového šampionátu v tomto utkání však zatím nebyl oficiálně potvrzen. Uvidíme, jak to vše dopadne a jestli Orli potvrdí pozici králů přeboru. Odpovědi budeme znát už během zítřejšího podvečera a věřme, že budeme mít další důvod k radosti